Відкриття 19 Міжнародного конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці» відбудеться 25 березня

16:01, 22 бер. 2019
 
Відкриття 19 Міжнародного конкурсу-фестивалю  «Акорди Хортиці» відбудеться 25 березня

Презентація 19 Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» відбулася сьогодні у Запоріжжі. Конкурс існує вже 18 років. За цей час його учасниками стали 7000 юних музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та з усії України.  

27-28 січня цього року стартував відбірковий етап, де журі прослухало близько 900 конкурсних програм з 19 оластей України, а також США, Литви, Білорусі та Польщі в більш ніж 8 номінаціях. Найскладнішою була боротьба в номінації «Соліст з оркестром» - цьогоріч надійшло 118 заявок, аде до наступного етапу пройшло лише 22 виконавця. Загалом же на конкурс-фестиваль надійшло 230 заявок на різні номінації.

Відкриття конкурсу відбудеться 25 березня у концертному залі ім. Глинки у Запоріжжі. До складу журі входять музиканти з України, Сербії та Польщі. 

Учасники конкурсу-фестивалю "Акорди Хортиці" зможуть взяти участь у педагогічних конференціях, майстер-класах та круглих столах за участю провідних музикантів.