Нагородження спортсменів в номінації «Спортивна гордість Запоріжжя»

19:32, 22 бер. 2019
 
Нагородження спортсменів в номінації «Спортивна гордість Запоріжжя»

Кращих спортсменів сьогодні відзначили під час прем’єрної Премії «Спортивна гордість Запоріжжя». Загалом було відзначено 14 номінантів у чотирьох розділах. Згідно з положенням про Премію, голосування у соціальній мережі Фейсбук тривало у два етапи. На першому претендентів у кожній номінації обирали представники засобів масової інформації. Опитування проводила регіональна організація Асоціації спортивних журналістів України на чолі з Аркадієм Копеліовичем. Визначають кращих у спортивному житті міста, починаючи з 60-х років минулого століття. На другому етапі списки кандидатів винесли на відкрите голосування, у котрому взяло участь понад семи тисяч бажаючих.

"Ми проводили такі референдуми, які називались «Лауреати спортивного року». Організатори нинішнього взяли іншу назву. У них і номінацій більше. У нас визначались трійка кращих спортсменів, трійка кращих тренерів та трійка кращих команд з ігрових видів спорту, бо Запоріжжя – «Столиця ігрових видів спорту України»", - говорить голова обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України Аркадій Копеліович.

Переможцем у номінації «Спортивна гордість Запоріжжя» став лідер місцевого боксу, заслужений майстер спорту України Дмитро Замотаєв. У номінації «Спортивна надія Запоріжжя» перемогу отримав 15-й плавець, багаторазовий чемпіон України серед юнаків Микита Колесников. У номінації «Спортивна слава Запоріжжя» перемогу здобула сумоїстка з Василівки Карина Колесник, яка зараз перебуває на змаганнях у Лос-Анджелесі. У спеціальній номінації «Спортивна наснага» відзначили кількох соціальних партнерів та меценатів запорізького спорту. Визначати «Спортивну гордість Запоріжжя» організатори планують щоквартально.