20 мішків побутового сміття зібрали на узбережжі Дніпра під час екологічної акції

16:05, 23 бер. 2019
 
20 мішків побутового сміття зібрали на узбережжі Дніпра під час екологічної акції

«Чисті водойми – екологічно здорова країна» - запорізькі рибоохоронці приєднались до Всеукраїнської акції з весняного прибирання, ініційованої Державним Агентством рибного господарства України. Очищували від сміття береги Каховського водосховища. Захід присвятили дню водного господарства України, що відзначали 22-го березня.

У Запоріжжі в громадській акції взяли участь більше 40 працівників відомства. Наводили лад на кількох ділянках дніпровського узбережжя, а також поблизу територіального управління рибоохорони. Збирали сміття, прибирали сухостій, робили обрізку дерев.

До рибоохоронців приєднались представники громадських об’єднань. Близько 40-ка добровольців запорізького товариства рибалок, члени обласної федерації дайверів зібрались у затоці біля труби зі стічними промисловими водами. Протягом двох годин назбирали 20 мішків побутового сміття. Працювали й на воді. З гумовго човна місцевий рибалка діставав із дна неглибокої затоки пластикові пляшки. До акції долучились і пересічні запоріжці. Приїхали сім’ями на власних авто прибрати берег Дніпра. Очистили від бруду й невеличкий острівець у затоці. 

"Це – район бази «Динамо», так звана «Труба» - це зимувальна яма, там же і нерестилище буде з 10 квітня. Це – пляж, недалеко звідси, територія безпосередньо управління. Засмічують, як правило, туристи, рибалки так - постільки-поскільки, а туристи роблять звалища, причому в місцях несанкціонованих. Не в стаціонарних базах, а в диких місцях, так сказати, " - розповів заступник начальника управління Державного рибного агентсва України в Запорізькій області Олександр Недбайло.

Сміття звезли до територіального управління рибного агенства. Тут його відсортують, частину використають для опалення адмінбудівлі, частину вивезуть на полігон. У квітні рибоохоронці планують ще кілька заходів з прибирання території, а також очистку дна водойм від пластику та сміття.