Прем’єра вистави "Кіт без чобіт"

19:48, 13 кві. 2019
 
Прем’єра вистави

У Запорізькому обласному театрі ляльок – прем*єра. Сьогодні дітям вперше показали виставу «Кіт без чобіт». Працювали над спектаклем понад півтора місяці. На сцені грають троє молодих акторів. Кожен виконує одразу декілька ролей. Вони не тільки керують ляльками, а й самі грають, танцюють та співають. Віддзеркалюють десять різних характерів -героїв однієї дитячої п*єси.

«Кота я граю вперше, але бачила, як роблять це наші досвідчені актори. В образ вжитися було не складно. В мене є чимало спільного з котиком. Наприклад, наприкінці спектаклю Іван у кота запитує, чому той йому допамагав, адже господар ображав кота. А кіт відповів, що він допоміг і йому, і собі. Він влаштував життя господарові, аби й самому не бідувати», - говорить акторка Запорізького обласного театру ляльок Ірина Кущ.

 «Було складно, бо зайчик та принцеса хоча й близькі, але різні за голосом. На п’ятій, шостій репетиціях я віднайшла образ і голос кабана. Часто плутала зайчика з принцесою, важко перемикатися. З часом напрацювала голос і швидкість рухів – нині роблю все швидко і правильно. Костюми легкі й практичні, бо за ширмою чимало рухів виконуємо з ляльками. Там мало простору. Ми одне одному допомагаємо за ширмою, зокрема з декораціями», - говорить акторка Запорізького обласного театру ляльок Анастасія Кабаненко.

Для нового спектаклю у стилі барокко обрали твір одного з сучасних україномовних авторів. Музику для вистави композитор писав окремо. Чимало часу витратили на виробництво десяти ляльок, костюмів та декорацій. Наступну прем’єру у ляльковому театрі планують представити у липні. Інсценізують одну з історій Миколи Гоголя.