Виставка собак у Запоріжжі

18:07, 20 кві. 2019
 
Виставка собак у Запоріжжі

У Запоріжжі на каскаді фонтанів Райдуга відбулась виставка собак. Були представлені більше 25 порід у трьох категоріях – Бебі, цуценята, юніори та дорослі собаки.

На конкурс привезли понад п’ятдесят собак більш як 25 різних порід. Серед найпоширеніших – терєри та сибірські лайки, серед рідкісних – кавказька вівчарка. Організатори в цілому задоволені.

"Це є екстер’єрною виставкою, тут враховується все – як собака рухається, її зовнішній вигляд, як за нею доглядають. Основною є безпосередньо поведінка, вона має бути соціалізована, тобто адекватно вести себе по відношенню до суддів, до інших собак. Тобто такі заходи, вони є ще й метою соціалізації тварин. Трапляються випадки, коли люди купують порідних собаку, але не беруть документи. Потім вже коли вона підростає, вони хочуть брати участь у таких заходах, то такі собаки оцінюються під опис суддів і вже на підставі цього видається нульова родословна, і після цього вже собака на рівні з іншими  може брати повноцінну участь  у таких заходах. В Запоріжжі досить високий рівень собак у плані порідностіі відповідності стандартам. Дуже гарні собаки."

Керім Султан, суддя міжнародної категорії,

член кінологічної спільноти «Перлина України»

"І оцінюються відповідно до стандарту кінології для Європи. Тобто зовнішній вигляд, зуби, голова, її порідність – вони оцінюються відповідно до критеріїв, які визначені і закріплені відповідною міжнародною організацією"

Валерія Фендеєва, суддя міжнародної категорії,

член кінологічної спільноти «Перлина України»