Виборча дільниця у Запорізькому слідчому ізоляторі

12:33, 21 кві. 2019
 
 Виборча дільниця у Запорізькому слідчому ізоляторі

    Виборча дільниця працює і у Запорізькому слідчому ізоляторі. Протягом дня в установі мають проголосувати 680 осіб. Після відкриття дільниці, з восьмої ранку, їх по п‘ятеро водять на голосування охоронці. Таке обмеження пов‘язане з Законом про забезпечення режиму у слідчих ізоляторах – підслідні можуть перебувати в одному приміщенні в обмеженій кількості. Одночасно на дільниці не можуть знаходитися люди, яких тримають під вартою за спільні злочини, а також ті, хто відбуває покарання за тяжкі і не тяжкі злочини.

    "У нас 5 кабінок для голосування, всі обладнанні, чотири столи. Всі члени комісії тут – 12 чоловік. Все йде по графіку, порушень немає. Вся документація в налічії. Вони йдуть – заходять по п‘ять чоловік, голосують і знову п‘ять чоловік заходять" - розповів голова комісії виборчої дільниці Віктор Ротару

  Після відкриття дільницю у слідчому ізоляторі відвідав Максим Бабак - представник Громадянської мережі «Опора»,котра спостерігає за перебігом виборчого процесу, фіксуючи можливі порушення. Про результати повідомив під час прес-конференції у студії запорізького Суспільного мовника.