240 осіб проголосувало на 16 годину на виборчій дільниці №230405 79-го округу села Новояковлівка

17:37, 21 кві. 2019
 
240 осіб проголосувало на 16 годину на виборчій дільниці №230405 79-го округу села Новояковлівка

    240 осіб проголосувало на 16 годину на виборчій дільниці №230405 79-го округу села Новояковлівка Оріхівського району. Це становить 60% від загальної кількості місцевих виборців. Вранці на виборчій дільниці побували кореспонденти Суспільного й бачили, як голосували жителі села.

     Новояковлівка розташована в 10 кілометрах від селища Комишуваха – опорного населенного пункту в об’єднаній територіальній громаді. Тут проживає 600 осіб, серед яких близько 400 є виборцями. Голосування відбувалось у сільському будинку культури. Зранку до виборчої дільниці у повному складі прийшли педагоги місцевої загальноосвітньої школи – одного з найстаріших навчальних закладів Запорізької області. Загалом  –  9 вчителів.

 

      "Ми віримо в те, що сьогоднішній вибір, який зробили наші колеги, дійсно, буде відповідальним, і ті зміни, що нас чекають, а ми хочемо, щоб наше село розквітало, щоб наша школа жила не тільки 119 років їй сьогодні виповнюється, а ще понад сто років. Віримо, що буде краще, обов’язково" - розповів Завідувач Новояковлівської філії "Навчально-виховного комплексу "Джерело" Комишуваської селищної ради Оріхівського району Геннадій Левченко. 

 

      "Десята година дня, і ми бачимо, що люди йдуть активно голосувать. Прийшов педагогічний колектив, прийшли наші медпрацівники, прийшла молодь. Сподіваюся, що на протязі дня ми також будемо активно голосувать. Що для нас головне? Перш за все, це мир у нашій країні, це підвищення заробітних плат, пенсій, на яке дуже сподіваються наші односельці, що покращиться наше економічне становище. Сподіваємося, що наша молодь буде залишатися в наших селах, а не виїздить за кордон шукати собі працю. У нас дуже великі сподівання" - зазначила виконуюча обов’язки старости Новояковлівського Старостинського округу Комишуваської селищної ради Олена Нікітенко. 

 

   До 11-тої години ранку члени виїзної комісії завершили обхід жителів села, котрі голосували вдома. За три години після відкриття виборчої дільниці проголосувало майже 50% виборців.Після голосування селяни зібрались біля пам’ятного знаку, де священник Зарічненської церкви Вознесіння Христового Православної церкви України освятив принесені ними вербові гілки.