Веселівська об’єднана територіальна громада перейшла на повне самообслуговування дорожнього покриття

20:08, 15 тра. 2019
 
Веселівська об’єднана територіальна громада перейшла на повне самообслуговування дорожнього покриття

Веселівська об’єднана територіальна громада перейшла на повне самообслуговування дорожнього покриття. Місцеве підприємство з виготовлення асфальту й тротуарної плитки забезпечує ямковий ремонт на автошляхах та прокладає плитку на пішохідних доріжках. Працює винятково для потреб громади. За рахунок сплати податків є й джерелом наповнення бюджету.

Виробниче обладнання розмістили на території одного з комунальних підприємств Веселого. Двоє працівників обслуговують спеціальний агрегат для виготовлення асфальту. Розплавлену масу в окремих ємностях вивозять на відрізок дороги, де виконують ремонт. Основний замовник - керівництво Веселівської громади.

На території заводу розміщена та постійно працює замовлена у Броварах пересувна лінію з виготовлення тротуарної плитки. Обслуговують її двоє працівників. За словами директора підприємства Миколи Овраменка, із початку серійного виробництва на території громади проклали 15 кілометрів тротуарних доріжок - біля шкіл, дитячих садків та інших соціальних об*єктів в усіх 8-ми селах громади. Виконують і приватні замовлення місцевих жителів. Загалом, на підприємстві задіяні 25 працівників і двоє інженерів.

Раніше працівники підприємства обслуговували інфраструктурні об*єкти Веселівського району: будували водогін, каналізаційні комунікації, ремонтували дахи у соціальних закладах. Перепрофілювали завод три роки тому, коли утворилася Веселівська об*єднана територіальна громада, й  вирішили використовувати місцеві ресурси для подолання економічних та соціальних проблем. Цьогоріч планують прокласти на території громади 7 тисяч квадратних метрів тротуарної плитки.