Презентували наукове видання «Махновські повстанці Північного Приазов’я» двох істориків – запоріжця Володимира Чопа та бердянця Ігоря Лимана – презентували у Запорізькій обласній бібліотеці.

18:35, 16 тра. 2019
 
Презентували наукове видання «Махновські повстанці Північного Приазов’я» двох істориків – запоріжця Володимира Чопа та бердянця Ігоря Лимана – презентували у Запорізькій обласній бібліотеці.

У монографії автори висвітлюють аспекти історії махновщини, що залишилися поза увагою дослідників. Видавнича серія – «Вісники свободи».

Почув про Махна шестирічним хлопчиком, а почав писати - у 17. Відтоді, протягом 30 років, Володимир Чоп написав про Нестора Махна понад 25ти наукових статей та книг. 

"Цілком можливо написати книги не лише про махновських повстанців Північного Приазов*я, а й махновців Запоріжжя, Донбасу, Слобожанщини, Полтавщини, Правобережної України. Прийшов час забути про загальні нариси махновського руху. Є маса документів, цілі поклади архівних матеріалів, які ніколи ніким не досліджувіалися. Так що невелика група ентузіастів, яка проводить ці дослідження, називається вона «Чорний загін», поставила собі за мету познайомити вас, шановні, з тими подіями нашого минулого, про які ви не знаєте" - розповідає кандидат історичних наук, доцент національного університету «Запорізька Політехніка» Володимир Чоп.

Представники «Чорного загону»  - Володимир Чоп, Олександр Лазутін та Юрій Кравець –  влаштували дискусію з присутніми на презентації запоріжцями щодо актуальності анархізму сьогодні як політичного та суспільного явища.

"У нас нещодавно, рік тому, створився колектив, який опікується тим, щоб видавати серію книжок про махновщину. У цій серії ця книжка першою" - говорить видавець Олександ Лазутін.

За словами видавця Олександра Лазутіна, наклад книги «Махновські повстанці Північного Приазов*я» –  пробний, некомерційний. Примірники нададуть бібліотекам Запоріжжя та Бердянська. У роздрібний продаж надійде додатковий наклад.