Фотовиставка "Фемінізм в індустріальному місті" відкрилась сьогодні в Запоріжжі.

18:10, 21 тра. 2019
 
Фотовиставка

Протягом виставки триватиме акція «Я феміністка – запитай мене». 

Тіна Собко долучилася до феміністичного руху 6 років тому, після того, як відвідала тренінг із гендерної рівності.

- "Ми бачимо фотовиставку позаду мене, присвячену дівчатам, які постраждали від гендерного насильства. Про це говорити дуже важливо, і класно. Коли це роблять в такій креативній формі.Люди говорять про дискримінацію, люди говорять про те, що з ними відбулося, можливо це насильство, можливо це просто навіть образи, словесні якісь, стигматизація словесна,  і це важливо, коли люди можуть від свого імені про це розповісти" - розповідає правозахисниця, відвідувачка виставки Тіна Собко.

Координаторка проекту «ЯФА – фемінізм у Запоріжжі» організовувала виставку та брала участь у створенні світлин – разом із фотографом обговорювала ідеї та позувала перед камерою.

- "Мета цієї виставки - показати, що це перш за все за рівні можливості та рівні права, показати що саме гендерні рамки якісь, очікування соціуму від того, ким має бути жінка або ким має бути чоловік, що їх можна переступати. І взагалі фемінізм – це про те, щоб бути собою" - говорить координаторка проекту «ЯФА – фемінізм у Запоріжжі» Наргіза Шкроботько.

Відвідати фотовиставку «Фемінізм в індустріальному місті» можна безкоштовно в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці.