Рівно рік виповнився наймолодшій та найменшій об’єднаній територіальній громаді Запорізької області - Роздольській

15:15, 22 тра. 2019
 
Рівно рік виповнився наймолодшій та найменшій об’єднаній територіальній громаді Запорізької області -  Роздольській

Роздольська об’єднана територіальна громада створена у Михайлівському районі минулого року. Об’єднала в собі три сільських ради – Роздольську, Високівську та Любимівську. Громада невелика– загальна кількість населення - 4242 людини.

На територій громади діє три загальноосвітніх школи та три дитячих садочки. Місцеві фермерські господарства, зокрема Таврія-Скіф, допомагають забезпечувати освітні заклади продуктами харчування. Продукти борщового набору постачають до шкільних їдалень безкоштовно, а для дітей 1-3 класів сільська рада надає субвенцію на харчування.

"Перше, друге, третє, обов’язково котлета з м’яса. Це від дев’яти гривень до одинадцяти десять гривень і полуденок від трьох до чотирьох гривень. Двісті вісімдесят гривень, це якщо учні перших класів, четвертих класів – це буде ще дешевше - безкоштовні" - розповідає директорка Роздольської загальноосвітньої школи Наталя Михайлишина.

У Роздольській школі нещодавно з’явився спортивний майданчик зі штучним покриттям. Також на території ОТГ є власний сучасний стадіон та спортивний комплекс, відремонтований за рахунок інвестицій місцевих підприємців. Розвиватися одній з наймолодших громад області допомагає найбільше фермерське господарство – Таврія-Скіф, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, овочів та фруктів.

"На підприємстві сім агрономів, це одні з найкращих спеціалістів не тільки в області, а я думаю, що й в Україні. Один з кращих агрономів – це агроном по зерновій групі. Подивіться на пшеницю – вона вся вирівняна, немає переростань. Я коли був дитиною, то ми бігали в колгоспі прибирали колоски, що стирчали, що переростали" - говорить заступник головифермерськогогосподарства "Таврія-Скіф" Сергій Каліман.

На території Роздольської ОТГ діє власна пекарня з великим асортиментом. Їхньої продукції вистачає на всю громаду та цілий район. 

За словами голови Роздольської ОТГ Валентини Копєйченко бюджет громади складає 30 мільйонів гривень на рік, він формується здебільшого з оподаткування місцевих підприємців.