Прем’єрний показ та нагородження переможців обласного кінофестивалю патріотичного спрямування «Кінотріумф ЗП - 2019» відбувся сьогодні в Запоріжжі

15:40, 22 тра. 2019
 
Прем’єрний показ та нагородження переможців  обласного  кінофестивалю патріотичного спрямування  «Кінотріумф ЗП - 2019» відбувся сьогодні в Запоріжжі

10 знімальних груп школярів представили свої короткометражні фільми. Вперше цей фестиваль відбувся у 2016 році. 

Актор Ілля Резниченко раніше грав у театрі, брав участь  у театральних фестивалях. У фільмі знімається вперше. Сценарій написали його друг з учителем.    

"Ми знімали детектив, історичний детектив із патріотичними мотивами. Я там грав одну з головних ролей.  Цей фільм, як на мою думку, кумедний. Інтересний, з деякою інтригою. Усилєнно робили цей сценарій, багато переписували, але, врешті-решт, зробили досить непогану річ"  - розказує актор знімальної групи зі школи № 15 м.Запоріжжя Ілля Резниченко.

У складі журі  - люди, пов`язані з теле- та кіновиробництвом. Серед них - продюсерка «Суспільного Запоріжжя» Наталя Андрєєва.

Одним із засновників фестивалю Кінотріумф ЗП є Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій.  Його педагогічний колектив готуватися до нинішнього заходу розпочав торік на початку листопада, а також підготував 28 грантів на навчання у якості призів для учасників.

"Особливості цього фестивалю, саме тому, що ми третій раз проводимо вже, і повністю змінився склад. Повністю прийшли нові люди, нові сценаристи, нові режисери, монтажери. Це інша молодь, в них інший погляд. З ними так цікаво!" - говорить організаторка фестивалю, проректор Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій Тетяна Боярова.