Учасники антитерористичної операції на Сході країни сьогодні зустрілися з представниками Запорізької міської ради. Вимагали втрутитися у ситуацію навколо земельних ділянок у Вільнянському та Запорізькому районах.

17:52, 23 тра. 2019
 
Учасники антитерористичної операції на Сході країни сьогодні зустрілися з представниками Запорізької міської ради. Вимагали втрутитися у ситуацію навколо земельних ділянок у Вільнянському та Запорізькому районах.

Учасники антитерористичної операції на Сході країни сьогодні зустрілися з представниками Запорізької міської ради. Вимагали втрутитися у ситуацію навколо земельних ділянок у Вільнянському та Запорізькому районах. Як повідомив голова союзу ветеранів АТО Запорізького округу Сергій Інюшев, деякі видані їм за законом землі вже мають власників, або знаходяться в інших місцях. Для того, аби уникнути суперечок у майбутньому, учасники зустрічі домовилися про співпрацю з міською радою та Держгеокодастром. Тим часом на землю, яка була запроектована Запорізькою міською радою для передачі учасникам АТО, накладено арешт. Нині прокуратурою вживаються заходи щодо пред’явлення позовів для повернення незаконно відчужених земель до власності територіальної громади міста Запоріжжя.

"Відповідно була проведена робота, щодо доопрацювання матеріалів генерального плану, визначення тих території, які можуть бути сформовані, прошу зауважити що це території, а не земельні ділянки, які можуть бути визначені як житлова забудова з метою формування житлових масивів, які можуть бути розподілені між учасниками АТО. Ця робота була виконана, проаналізована, були визначені нові ділянки. На ті території, де вийшла так звана «накладка», вона вийшла тому що детальні плани розробляються тому що детальні плани розробляються не так як хочуть, не за даними публічного кадастру, а за планувальними кадастрами згідно генерального плану. Станом на сьогодні жодного дозволу міська рада не надала на ті земельні ділянки, які не є юридично вільними на сьогодні" - повідомив заступник директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павло Назаренко.

"Я не знаю як будуть виконуватися ці обіцянки. Це співпраця геокадастра з відповідними органами міської влади. Це землеустрій та архітектура. Раніше вони не співпрацювали, друг на друга тикали зараз, коли будуть надсилатися копії листів, якими вони переписуються, ми будемо контролювати цей процес, і вже по результату буде це в інтернеті, фейсбуці і таке інше" - відмітив голова координаційної ради ветеранів АТО в Запорізькій області Андрій Хімічев.