Пленер у Греції - виставку картин 4-х запорізьких живописців, які повернулись із творчої поїздки на грецький острів Тасос

18:21, 23 тра. 2019
 
Пленер у Греції - виставку картин 4-х запорізьких живописців, які повернулись із творчої поїздки на грецький острів Тасос

Презентували у виставковому залі запорізької організації Спілки художників України. Ескпонується 50 полотен. 

Протягом 11-ти весняних днів на грецькому острові Тасос працювали запорізькі митці Владислав Баранник, Любов Миленька, Лариса Єрмак та Віталій Марченко. У морських пейзажах, первісній природі, зображенні повсякденного життя приморських містечок ще не висохла фарба, - каже організаторка виставки художниця Ірина Гресик.

- "Вперше ми проводимо виставку за результатами пленеру, який відбувся практично два тижні тому. Унікальнісь її в тому що наші запорізькі художники поїхали на острів Тасос у Грецію. Вони поїхали в межах Всеукраїнської поїздки, організатором якої був харківський художник. Але участь взяли митці з Києва, Одеси, Запоріжжя, Черкас. І виявилося таке, що саме запорізькі художники перші проводять цю виставку" - розповідає голова Запорізької організації Національної спілки художників України Ірина Гресик.

Греція на перетині урбаністики та старовини - на полотнах Владислава Баранника. Віталій Марченко вперше взяв участь у пленері за кордоном. Живописом, як сам каже, займається тільки пів року, тому поїздка для нього була, скоріше, пізнавальною.   

- "Отримав великий досвід.  Спостерігав, як працюють колеги та навчався. Для мене живопис – це відпочинок, можливість відволіктися від щоденних турбот, медитація. Коли пишеш картину, забуваєш про все" - говорить художник Віталій Марченко.

Виставка «Пленер у Греції» еспонуватиметься у виставковому залі Спілки художників України два тижні.