До всесвітнього страйку молоді проти глобальних змін клімату приєдналися і в Запоріжжі

16:22, 24 тра. 2019
 
До всесвітнього страйку молоді проти глобальних змін клімату приєдналися і в Запоріжжі

Близько двох десятків містян вийшли з плакатами на площу Фестивальну, аби привернути увагу жителів міста до проблем глобального потепління та підвищення загрози загальної посухи, виникнення пожеж, нестачі їжі та питної води на планеті.

Запоріжець Костянтин Андрєєв зацікавився проблемами екології після перегляду тематичних відео-роликів, в яких морські мешканці гинули через те, що ковтали пластикові предмети. Звідтоді вирішив боротися за відновлення природи в рідному місті.

- "Ми знаємо про нашу екологію. Про те, як забруднений дніпро, як кожної весни або літа активісти та активістки виходять, аби очистити його. Але один із наших мессенджів те, що кожен з нас може бути екологічним або екологічною. Ми можемо просто не смітити на вулицях, не залишати на пікніках після себе сміття або що. Тобто сила в кожному і в кожній з нас" - говорить запоріжець Костянтин Андрєєв.

Організаторка акції Віолетта вже відмовилась від тваринної їжі та одноразових речей. За її словами, учасники страйку прагнуть привернути увагу українського уряду до кліматичних змін та закликають українців не бути байдужими до проблем екології в країні.

- "Ця акція стосується учнів. Школярі мітингують зі словами «Навіщо навчатися заради майбутнього, якщо майбутнього може і не бути». П’ятнадцятирічна дівчина на ім’я Грета, зі Швеції, почала кожну п’ятницю виходити до уряду в своєму місті і проводити одиночний пікет. Вона вимагала, щоб уряд звернув увагу на паризьку угоду, аби перестали виробляти товари, які руйнують екологію" - розповідає організаторка акції Віолетта.

У Запоріжжі страйк проти глобальних змін клімату відбувається вже вдруге. Сьогодні акцію Global Climate Strike підтримали 2158 міст у різних країнах світу, серед них – 9 українських.