Громадські слухання щодо збереження ортопедичного відділення міської лікарні № 9 відбулися сьогодні у Запоріжжі

17:22, 24 тра. 2019
 
Громадські слухання щодо збереження ортопедичного відділення міської лікарні № 9 відбулися сьогодні у Запоріжжі

259 містян прийшли, аби поставити запитання представникам департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради та прийняти резолюцію. Серед присутніх - працівники міської лікарні № 9 та пацієнти, які були на лікуванні в ортопедичному відділенні.

Наталя– пацієнтка ортопедичного відділення дев’ятої міської лікарні. Минулого року їй прооперували обидві ноги. В цьому році хотіла звернутися до лікарні вже з іншою проблемою, але тепер не знає - чи приймуть її на консультацію та хто буде оперувати.

- "Ми зібралися сьогодні, аби знов спробувати відстояти ортопедичне відділення. Взимку, в холод ходили, намагалися довести що це відділення потрібно, що не треба його скорочувати. Тому що наразі дуже багато людей. І за допомогою вони звертаються до лікарень" - розповідає пацієнтка ортопедичного відділення міської лікарні № 9 Наталя.

Наразі у міській лікарні № 9 діє об’єднане ортопедо-травмотологічне відділення, яке розраховано на 90 ліжко-місць. З них 50 ліжок – травматології, 15 – політ травми, п’ять місць - нейрохірургії та 20 для пацієнтів ортопедії та мікрохірургії кисті. Раніше ортопедичне відділення могло прийняти до 60 пацієнтів.

- "Відповідно до вимог нормативно-правових актів ортопедія і травматологія це є єдине ціле. Зважаючи на показники, було прийнято рішення: по перше привести у відповідність до нормативної бази структуру лікарні, тобто об’єднати ортопедичне і травматологічне відділення а по друге зважаючи на роботу ліжкового фонду і раціональність використання коштів трохи скоротити ліжковий фонд" - зазначає директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова