Змагання «Лава на лаву» відбулися цими вихідними у Запоріжжі

18:43, 3 чер. 2019
 
Змагання «Лава на лаву» відбулися цими вихідними у Запоріжжі

Фінальні поєдинки другого чемпіонату України з українського рукопашу «Спас» у розділі «Лава на лаву» відбулися цих вихідних у Запоріжжі. У змаганнях взяли участь більше 200 козаків-спортсменів.

У фінальних поєдинках «Лава на лаву» чемпіонату України з рукопашу «Спас» взяли участь три найкращі команди попередніх відборів. У підсумку, третє місце посіла команда Академії поліції Дніпропетровського державного Університету внутрішніх справ. Другими фінішували козаки-атлети збірної Запорізької області, а кубок переможців виборола збірна Дніпропетровської області.

У перервах боїв «лава на лаву» учасники змагань також могли спробувати свої сили у старовинній козацькій боротьбі навхрест та у традиційній боротьбі на поясах. Цього дня у лаву ставали і юні козаки, і навіть малеча. Наймолодшому учаснику ледь виповнилося 4 роки. За словами президента ВГО «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександра Притули, вже наступного року Міністерство молоді та спорту України планує провести всеукраїнські чемпіонати з боротьби навхрест та боротьби на поясах. Наразі триває процес офіційного визнання цих видів козацької боротьби національними видами спорту.