Свято Трійці відзначили в селі Тихонівка Мелітопольського району

16:24, 17 чер. 2019
 
Свято Трійці відзначили в селі Тихонівка Мелітопольського району

   Свято Трійці відзначили вчора у селі Тихонівка Мелітопольського району. Тут пройшов святковий молебень у старовинному храмі Михайла Архістратига. На майдані біля храму традиційно влаштували народні гуляння - з ярмарком, концертом самодіяльних артистів, веселощами, розіграшами, подарунками. У святкових заходах взяли участь і жителі навколишніх сіл.

   Зведений більше ста років тому, тихонівський храм Михайла Архістратига вважається історико-архітектурною перлиною Північної Таврії. А для парафіян - духовним центром. З самого ранку на святковий молебень сюди потягнулися жителі Тихонівки, Новопилипівки, Мирного, Вознесенівки. Несли з собою квіти та віночки. Ікони у старовинному храмі заздалегідь прикрасили кленовими, березовими та дубовими гілками. Підлогу вистелили степовим різнотрав’ям. На Трійцю у тихонівському храмі традиційно хрестять дітей. Цьогоріч  обряд хрещення влаштували для трьох малюків. 

   Народні гуляння у Тихонівці, також, традиційні: прогулянки верхи на конях влаштували працівники Старобердянського лісництва, що розташоване неподалік. Місцеві бджолярі пригощали першим цьогорічним медом. Пропонували гостям й страви, приготовлені у польових кухнях.