Перевезення пасажирів в Новопетрівці

10:16, 19 чер. 2019
 
Перевезення пасажирів в Новопетрівці

Півтори сотні підпісів зібрали жителі села Новопетрівка та найближчих сіл Запорізького району під зверненням  до Запорізької облдержадміністрації. Привід - якість послуг, що надає новий пасажирський автоперевізник «Профтаксі-1», котрий із 1-го червня обслуговує маршрут «Запоріжжя-Федорівка». 

"У нас на території сільради два маршрута: Федоровка-Запоріжжя і Морозівка – Миколай-Поле. Однакова ситуація. Але на цьому маршруті  попередній перевізник всіх влаштовував. А  коли з*явився новий, одразу виросла ціна на проїзд, транспорт постійно ламається, кількість рейсів зменшилась. У літній період, коли розпочались дачі, наші люди не можуть ні приїхати сюди, ні поїхати звідси. Ми вимагаємо повернути нам ті ж рейси, що й були, і розібратися з ціновою політикою", - говорить голова Миколай-Пільської сільської ради Запорізького району Тимофій Шаповалов.

 

Разом із головою сільради,  минулої п*ятниці, 15 червня, біля сільського будинку культури жителі Новопетрівки, Федорівки, Долинівки, Криловки розповіли: вартість проїзду від Запоріжжя до Новопетрівки з 1-го червня збільшилась від 24-х до 35-ти гривень. Замість великого автобусу, котрий працював раніше, маршрут обслуговує спринтер. Тоді як, за словами людей, більшість із них працює, навчається, чи лікується в місті.

"За угодою, наша машина має бути за пасажиромісткістю не більше 20-ти осіб. У вихідні, коли наплив людей, починаючи з вечора п*ятниці, ми надаємо «Богдан», де 22 сидячих та 23 стоячих місця. А активісти почали підбурювати народ, мовляв машини маленькі. Ми провели аналіз кожного дня (у нас у кожному салоні стоїть відеореєстратор, котрий фіксує кількість спасажирів). Побачили: вранці від Федорівки їде максимум 7-8 пасажирів. По дорозі, звичайно, підсаджуються,  але повним автобус буває рідко. Зривів рейсів у нас немає. Трапляються поламки, але ми маємо парк резервних машин, завжди підмінюємо. Ми можемо й «Богдан» туди поставити, але возити собі у збиток порожній автобус, котрий потребує вдвічі більше пального, нераціонально. Між іншим, скарг на нашу гарячу лінію (її номер є в машині) не надходило", - говорить директор Товариства «Профтаксі -1» Олексій Пушкашов.