На зайві кіловати у платіжках від «Запоріжжяобленерго» скаржиться запорізька пенсіонерка, яка мешкає у будинку № 54, що на вулиці «Наукове містечко» у Запоріжжі.

15:32, 19 чер. 2019
 
На зайві кіловати у платіжках від «Запоріжжяобленерго» скаржиться запорізька пенсіонерка, яка мешкає у будинку № 54, що на вулиці «Наукове містечко» у Запоріжжі.

Зокрема, скаржаться на зайві кіловати у платіжках. 

- "Я давала покази на початку місяця. Потім прийшла жінка-конролер. Записала геть інше. Я розписалася. Наступного місяці дзвоню, а там кажуть, що покази не ті, що не сходиться. Знову прибавили. Вийшло на 24 кіловати більше. Потім не додзвонилася взагалі. Прийшла інша контролерка, знову не ті цифри написала. Я знову розписалася у відомості і написала біля підпису реальні цифри, а вона ще й накричала на мене. У квартирі тільки холодильник і кілька енергозберігаючих ламп,навіть телевізора не маю. Їжу мені приносять. Світло майжне не вмикаю. Навіщо мені брехати, все одно потім платити"  - розповідає  мешканка будинку №54 по вулиці «Наукове містечко» Любов Імра.

Показники різняться на кількадесят кіловат. Це підтверджують і особисті записи пенсіонерки, і реальні показники лічильника. Сьогодні 19-го червня там 1092 кіловати, а в платіжці на 1 червня вже була нарахована і сплачена сума на понад тисячу. Сусід жінки розповідає, що в з ним трапилася аналогічна ситуація.

- "Мені неодноразово приходили платіжки з космічними цифрами.  Я їздив аж на правий берег, звертався з заявою. Бо додзвонитися туди неможливо. До мене прийшла жінка. Звірила покази і сказала, що все добре. Ви нічого не винні. Персоналу в них не вистачає. Нині через комп’ютер все передаю" - говорить мешканець будинку №54 по вулиці «Наукове містечко» Олександр Божбин.

Жінці 80 років. З помешкання самостійно вийти не може, бо квартира знаходиться у підвальному приміщенні, де високі сходи. Тож приїхати до управління пенсіонерка не в змозі, а додзвонитися не вдається.

- "Якщо покази були передані раніше, або, наприклад, приходив контролер, ну скажімо, 25 числа, а не першого, і зняв покази, то оця різниця у 5 діб, що залишилися до кінця місяця. Буде донарахована на підставі так званого середньодобового споживання. Якщо людина не згодна із тими показами, що виставлені у рахунку за спожиту електроенергію, їй необхідно наступного місяця з першого по четверте число передати свої реальні покази лічильника, і на підставі вже цих показів буде зроблено перерахунок" - повідомляє речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко.
 

 Підпишіться на нас у Telegram - t.me/suspilnezp
Ми в Instagram - www.instagram.com/suspilne_zp
Вподобайте нашу сторінку на Fаcebook - UA: Запоріжжя