Без 10-го та 11-го класу лишаються учні Запорізької загальноосвітньої школи № 3

18:09, 21 чер. 2019
 
Без 10-го та 11-го класу лишаються учні Запорізької загальноосвітньої школи № 3

Директорка пояснила – ситуація склалася через недостатню кількість учнів 9го класу.

- "Ми прийшли сьогодні в стіни нашої школи, начебто як наші стіни першої школи, а школа наша №3. Ми хочемо зберегти наш клас, боремося за дітей всім колективом. І не знаємо куди йти, і що далі робити. У класі було 22 людини, а тепер як виявилося 14 і через це нас розформовують. Хоча 14 осіб хочуть вчитися і ще у нас час на добір залишився. Але нам його чомусь не дають. Після випускного, який був 14 числа. 14 червня ми здали документи. Повідомили нам через 3 дні що у нас клас розформований" - говорить мати учня школи № 3 Наталя Солотопова.

- "В цьому навчальному році базову школу закінчило 22 учні. За попередньою інформацією, яку школа отримала від батьків і учнів – кількість дітей, яка буде спромагатись навчатись в закладах другого рівня акредитації – або в інших навчальних закладах десь була 7-8 дітей. Тобто ми розраховували на те, що кількість дітей після 9го класу, яка хотіла б навчатись на третьому ступені у нашому навчальному закладі – 15-16 учнів. Але ж ми з вами знаємо, що згідно закону України про освіту, на третю ступень освіти повинні навчатись учні в кількості 27 і більше. Тоді відкривається клас, фінансується з державного бюджету, а так як кількість не відповідає – то ми рекомендували батькам після свята 14го червня знайти навчальні заклади в нашому районі, які відповідають тим потребам за якими діти наші можуть навчатися у навчальних закладах" - розповідає директорка Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Запорізької міської ради Ольга Магльована.

Після бесіди з директоркою навчального закладу батьки пішли до Територіальний відділу освіти Олександрівського району. Про це кореспондентам суспільного повідомила мати учня школи № 3 Наталя Солотопова.

- "Ходили ми. Закінчилося все так само. Теж саме, що нам казала директор нашої школи, тільки українською мовою. Попрохали наш клас зберегти. 14 дітей вже у нас, виявляється. Замість 18ти, тому що деякі вже позабирали документи. Нам пообіцяли що начебто як в середу скажуть результат. Але я не впевнена, що він буде позитивним" - каже мати учня школи № 3 Наталя Солотопова.

Журналісти суспільного продовжують слідкувати за справою. Тож нові подробиці – з наступного тижня.

  Підпишіться на нас у Telegram - t.me/suspilnezp
Ми в Instagram - www.instagram.com/suspilne_zp
Вподобайте нашу сторінку на Fаcebook - UA: Запоріжжя