Аукціон робіт запорізьких фотохудожників Ігоря Лаврова та Віктора Буська розпочався сьогодні в Запорізькому туристичному центрі

18:37, 16 лип. 2019
 
Аукціон робіт запорізьких фотохудожників Ігоря Лаврова та Віктора Буська розпочався сьогодні в Запорізькому туристичному центрі

Продаж світлин відбуватиметься в рамках фотовиставки «Таємничий світ Хортиця».  Ціни на фотографії стартують від 200 доларів.

Придбати одну зі світлин прийшла заслужена майстриня спорту України з гирьового спорту Любов Черепаха. Вона завчасно обрала фотографію та збирається розмістити її вдома.

- "Мені дуже сподобалась фоторобота  з ліліями. Вона спокійна. Те, що ми інколи не помічаємо. Ми зазвичай говоримо: «ой як заросло озеро. Його треба чистити». Ми не бачимо тієї краси, яку побачив художник. За сучасною рутиною ми не помічаємо тієї краси, що нас оточує. Те, що сьогодні представлено – це тварини, це природа, це Хортиця. Це достойно і дуже красиво" - каже заслужена майстриня спорту України з гирьового спорту Любов Черепаха.

Ігора Лаврова  навчив фотографувати його батько – фотохудожник Сергій Лавров. Він вперше бере участь  у аукціоні.

- "Світлини дуже достойні і, на мій погляд, цікаві. Ці роботи вважаються одними з найскладніших. Звичайно є і прості, але в цьому їх унікальність. Ми хочемо допомогти дітям, що потребують допомоги. І зробили таку благодійну акцію" - зазначає фотохудожник Ігор Лавров.

Після знайомства з Ігорем Лавровим фотографувати Хортицю почав Віктор Бусько. Він вже брав участь у шести  аукціонах.

- "Ми вирішили зробити ще одну добру справу. Ми вирішили продати ці картини нашим меценатам для того, щоб ці кошти перерахувати. В нас є в Заводському районі організація батьків, в яких діти інваліди. Ми вирішили ці гроші направити туда, щоб Хортиця була не тільки об’єктом, нашою перлиною і надиханням для багатьох людей, а й допомогала нам своєю красою і дітям, які цього потребують" - говорить фотохудожник Віктор Бусько.

Загалом на аукціон виставлено близько 15 робіт.