Вкрадені металеві стовпчики для просушки білизни, розбиті на під’їздах ганки, дах, котрий протікає, підземні комунікації у дворі, що ремонтують кожні пів року

11:30, 17 лип. 2019
 
Вкрадені металеві стовпчики для просушки білизни, розбиті на під’їздах ганки, дах, котрий протікає, підземні комунікації у дворі, що ремонтують кожні пів року

Вкрадені металеві стовпчики для просушки білизни, розбиті на під’їздах ганки, дах, котрий протікає, підземні комунікації у дворі, що ремонтують кожні пів року. Мешканці будинку №156 по проспекту Соборному у Запоріжжі скаржаться на цілий комплекс комунальних проблем в оселях та на прибудинковій території.

Розриту два тижні тому посеред двору 30-метрову траншею, що заважала місцевим жителям, зарили. Однак інші проблеми залишились не вирішеними, - скаржаться мешканці будинку.

- "Подивіться на наш двір. Таке враження, що нас бомбили. Подивіться на наші жахливі підёїзди. Але куди не дзвонимо, ніхто нічого не знає. А 1580 – це просто фейк, а не організація. 13 червня вивесили оголошення: будуть промивати батареї. Мешканці 12-ти квартир принесли мені ключі, раптом десь прорве. Я чекала комунальників кілька годин, але ніхто так і не приїхав" - розповідає мешканка кв.№ 64, проспект Соборний, 156 Ріта Наумівна.

- "Керуюча компанія посилається на те, що ніхто не платить за комунальні послуги. А у нас 90% мешканців платить. Але комунальники нічого не роблять. А навіщо вішають оголошення про прочистку труб, якщо все одно нічого не чистять? Загалом, проблем – прірва: ось, бачте, як у нас прибирають двір. Просто жах. А ось ганок руйнується, на нього підніматися страшно. Дератизацію не проводили ніколи. А скільки тут чужих машин стоїть на стоянці! Пенсійний фонд закрив свою територію парканом, тож службовці свої машини ставлять під нашими вікнами" - додає мешканка кв.№ 64, проспект Соборний, 156 Клавдія Петрівна.

Заборгованість мешканців цього будинку за комунальні послуги становить 41 тисячу гривень, однак заплановані роботи до кінця цього року будуть проведені - повідомив журналістам Суспільного директор керуючої компанії «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін. За його словами, на цьогорічний поточний ремонт у компанії накопичено 62 тисячі. Цих коштів має вистачити на певний обсяг ремонтних робіт.

- "У цьому році ми плануємо  відремонтувати 37 квадратних метрів шиферної кровлі, ремонт слухових вікон, а також водостічних труб. Ми вже уклали угоду з підрядником, і він найближчим часом розпочне роботи. Це все – по кровлі. Крім того, на зібрані гроші ми плануємо провести ремонт аварійних труб холодного та горячого водопостачання, а також каналізаційних труб, що потребують термінового ремонту – десь по 50 метрів кожного напрямку. Щодо запланованих на 13 червня і не проведених робіт із промивки системи опалення – вона обов’язково буде проведена, оскільки за графіком проводиться один раз на 4 роки. Щодо ремонту ганків на під’їздах – вони дійсно потребують ремонту, але тих грошей, котрі зібрані в цьому році, недостатньо. Жителі можуть самі вирішити цю проблему: написати заяву на 1580, що на залишок суми не замінювати труби, а зробити ремонт ганків. Тоді ми відкорегуємо наш план. Але роботи проведемо тільки та ту суму грошей, котра накопичена. Усі позапланові роботи комунальники проводять згідно заяви, котру жителі міста подають на службу 1580. Важливо коректно і зрозуміло її оформлювати. Ця ж служба і контролює виконання ремонтних робіт. Але головне - своєчасно сплачувати за комунальні послуги" - повідомляє директор комунального підприємства «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін.