Єдиний всеукраїнський стрілецький день відбувся сьогодні на полігоні «Близнюки», що у Запорізькій області.

15:44, 17 лип. 2019
 
Єдиний всеукраїнський стрілецький день відбувся сьогодні на полігоні «Близнюки», що у Запорізькій області.

Понад 240 резервістів підрозділів територіальної оборони регіону підвищували свої навички з вогневої, медичної, інженерної і тактичної підготовки.

О 10-й ранку резервістів та військовозобов’язаних збирають на полігоні. Командири вишукують їх у стрій та дають останні настанови. А після – розпочинаються навчання. Взяти участь у них цього разу виявили бажання більше людей, аніж планували в обласному військкоматі.

- "На сьогоднішньому заході присутні 240 резервістів і військовозобов’язаних, які приписані до підрозділів територіальної оборони Запорізької області, це в нас є окрема бригада територіальної оборони, батальйони територіальної оборони і окремий стрілецький батальйон, всі були запрошені сюди. Відмічу звичайно, що планувалося їх трохи менше, але люди виявили додаткове бажання, збільшена кількість цих людей. В останні часи доводилося обладнувати додаткові навчальні місця" - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу територіальної оборони запорізького обласного військкомату Іван Кушина.

Тут резервісти проходять вогневу підготовку. Та перш ніж взяти зброю до рук – слухають інструктаж.

Сергій Києнко на збори приїхав з Михайлівського району області. Чоловік був у зоні проведення АТО під час четвертої хвилі мобілізації. У 2015-му боронив Авдіївку, пізніше – Мар’їнку та Пески. Після повернення вирішив приєднатися до підрозділу територіальної оборони.

- "По-перше: я патріот України. Вважаю, що кожен чоловік, який здатний тримати зброю у руках і захищати свою землю, свій дім, свою сім’ю, вважаю, що роблю все правильно. Прагну захищати нашу незалежність і мою сім’ю" - каже резервіст Сергій Києнко.

Поблизу вогневої відбувається інженерна підготовка. Тут резервістів навчають, як працювати з вибуховими пристроями. Теорію підкріплюють наглядним прикладом.

 - "На цій ділянці відпрацьовуємо тактичні елементи. Евакуюємо пораненого з поля бою, також динамічна стрілянина. Всі ці елементи, це наступ тактичної групи в динаміці, на різних рівнях, також це елемент руху двійки, вона більше застосовується у міських умовах. Також індивідуальні тактичні пересування" - говорить інструктор бригади територіальної оборони Ян Корольов.

Нагадаємо, Єдиний всеукраїнський стрілецький день запровадили у 2017 році. Заходи, присвячені цьому дню, у Запорізькій області влаштовують чотири рази на рік.