Виставка графічних картин «Прага моїми очима» художника Івана Клименка відкрилася сьогодні в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї

14:43, 19 лип. 2019
 
Виставка графічних картин «Прага моїми очима» художника Івана Клименка відкрилася сьогодні в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї

Близько двох десятків картин, написані грифелем, художник привіз із Чехії до рідного міста, аби запоріжці змогли оцінити красу Праги. В подарунок краєзнавцям Іван Клименко намалювавкартину із зображенням будівлі музею. Виставка триватиме до 17 серпня.

- "Справа в тому, що я люблю такі живописні місця, якісь куточки, які приховані від очей туристів. І це стало таким натхненням для виконання робіт. Бо це історичне місто з гарною архітектурою. Я витрачаю по декілька днів, щоб роздивитись місце, яке хочу намалювати з  усіх боків, щоб не пропустити жодної деталі. Інколи роблю фото і по ним малюю. Раніше багато своїх робіт просто дарував, а тепер їх часто й купують. Тут в Запоріжжі на виставці представлені лише картини не для продажу" - розповідає художник Іван Клименко.

- "Іван Клименко вирішив зробити невеличкийподарунок для нашого музею. Насправді це великий подарунок оскільки він власноруч зробив, будучи вже у Запоріжжі, зробив отакий чудовий малюнок, таку чудову графіку із зображенням будівлі нашого музею. Вона буде у наших фондах зберігатися. Справа в тому, що художники, які виставляються у нас, вони дуже часто пишуть і нашу будівлю, оскільки вона дуже гарна і така от фотогінічна" - каже директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовськой.