Понад п’ять сотень запорізьких освітян прийшли на зустріч із Лілією Гриневич

13:26, 20 лип. 2019
 
Понад п’ять сотень запорізьких освітян прийшли на зустріч із Лілією Гриневич

Міністерка освіти і науки України розповідала про трансформацію системи освіти в країні до 2024-го року.

Зустріч відбувалася у школі—інтернаті "Джерело". Перед заходом Лілія Гриневич підійшла до представників ЗМІ.

- "Чому саме в Джерелі. Ви знаєте, що ми сьогодні займаємось інклюзивною освітою, освітою. Коли діти з особливими потребами навчаються в звичайних навчальних закладах, але не можна забувати, що є діти з особливими потребами, для яких таке навчання поки що недоступне. Але це не означає. що вони можуть сидіти вдома. І можуть бути теж спеціальні школи, в яких навчаються саме такі діти. Ми побували, наприклад, в школі, де реалізується проект з коштів ДеФеРеРеРУ,  і я хочу побачити, яким чином втілюється цей проект, є субвенція для реалізації нової української школи" - розповідає міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вища, середня та дошкільна освіта, кореляція посад, місцеве самоврядування та державні дотації— основні теми розмови.Також розповіла, що до 2024-го року зарплата вчителя має зрости до 4-ох прожиткових мінімумів. А також наголосила на тому, що в Україні є криза з вивчення природничих наук. Найбільше уваги Лілія Гриневич приділила профтехнійчній освіті та навчанню дітей у громадах.

- "Класи по 5-6 чоловік ну це не та якість освіти коли 6 в класі ходить. А зтось хворіє. Прийшло три, треба щось робити. Тут іде оптимізація. Бо ми хочемо. Щоб діти вчилися у великих класах, щоб була конкуренція. Іде супротив від батьків, від вчителів, ми пояснюємо, всі знають , ми пояснюємо, що коли думати про дітей, тоді все буде нормально" - каже заступник голови з питань діяльності виконавчої діяльності органів ради Широківської ОТГ Ольга Ставицька.

На нинішній рік в Україні на освітню субвенцію з державного бюджету виділили майже чотири мільярди гривень. Зокрема, в інтернаті «Джерело» нині реалізуюється проект термо-модернізації будівлі – частина його фінансування – залишки субвенції за минулий рік.