Перший чемпіонат з виривання амброзії відбувся вчора в парку Поколінь, що у Хортицькому районі Запоріжжя

14:06, 20 лип. 2019
 
Перший чемпіонат з виривання амброзії відбувся вчора в парку Поколінь, що у Хортицькому районі Запоріжжя

Організували незвичні змагання самі запоріжці. За головний приз змагалися дорослі містяни і навіть діти.

Запоріжанка Віра Сладкова в подібному заході бере участь вперше. Під час чемпіонату зібрала 3 кілограми амброзії і отримала приз в сумі 1000грн. Кошти переможниці надали організатори змагань.

- "Хочеться, щоб люди звернули увагу.  Не можна сидіти і чекати, що хтось нам зробить. Я згодна, що це повинні робити служби, але маємо і самі. Я зіткнулася з тим, що на дачі кожен в себе повириває, а за парканом ось така амброзія! Мені просто не зрозуміла ця позиція" - розповідає запоріжанка Віра Сладкова.

Впродовж чемпіонату збирали найшкідливіший вид амброзії – полинолисту.  Поки  що вона не викликає у алергіків подразнення та запалень. Але вже впродовж місяця почне цвісти. За словами організатора чемпіонату Миколи Ралика , всі райони міста однаково забруднені амброзією.

- "Коли звертаєшся до влади, що потрібно знищити амброзію – то її знищують методом косіння. Так само як і тут – покосили низько. А от люди ходять і збирають дуже багато амброзії. Тому що не знищується косінням амброзія. В минулому році статистика показала, що запоріжці стали на 40% частіше звертатися в сезон цвітіння амброзії в порівнянні з 2017м роком. У нас в запоріжжі 200000 людей страждають на алергію на амброзію. Але з них дуже мало щось роблять аби запобігти цьому" - говорить організатор чемпіонату з виривання амброзії Микола Ралик.

Загалом участь у чемпіонаті взяли 8 осіб і разом зібрали 7 кг амброзії.