В Запоріжжі відбувся "Квартирник на Суспільному"

14:32, 24 сер. 2019
 
В Запоріжжі відбувся

"Квартирник на Суспільному" - повернувся. До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у студії грали учасники запорізького гурту "Barabanza".  На найбільшу студійну локацію UA: Запоріжжя прийшли понад два десятки містян.

17-та година. Команда Суспільного готує студію до прямої трансляції концерту та архівної зйомки для подальших ефірів. А тим часом біля запорізької філії збирається команда музикантів. Гурт «Барабанза» поповнився новими учасниками та інструментами.

Світлана Рулевська отримала інструмент тиждень тому. Нині вчиться грати у гурті. Музику опановує вже майже рік.

"У мене у руках арабська дарбука. Це дуже гарний барабан. Він дуже гарно звучить. І він дає таку насолоду і наснагу. Від якої трохи пограєш, час. А це настрій на неділю. На неділю радість. На неділю ритм."

СВІТЛАНА РУЛЕВСЬКА,

МУЗИКАНТ-ПОЧАТКІВЕЦЬ ГУРТУ «БАРАБАНЗА»

"Грати в студії квартирник. Або англійською мовою це можна назвати анплагд. Це цікавий формат і він я знаю з історії музики. Він був вигаданий телеканалом МТВ ще на початку 90-их років."

ДЕНИС ВАСИЛЬЄВ,

ЗАСНОВНИК ГУРТУ «БАРАБАНЗА»

Концерт запорізьких музикантів тривав понад годину. У стідії одночасно грали понад 10-ять музикантів. Глядачі аплодували і підтанцьовували сидячи. Це вже третій квартирник на UA: Запоріжжя.

"І чому власне повертаємося. Тому що був запит від аудиторії після останнього квартирника, який був у березні 2019-го Ми отримували велику кількість повідомлень, або просто під час зустрічі на вулиці люди ще просили давайте ще квартирників, а коли будуть, а чого ви відмінили квартирники. Ми зрозуміли, що справа хороша і варто її продовжувати."

НАТАЛІЯ АНДРЄЄВА,

ПРОДЮСЕРКА ЗАПОРІЗЬКОЇ ФІЛІЇ СУСПІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ

На студії Суспільного мовлення у Запоріжжі квартирники відбуватимуться раз на місяць.