Кримінальну справу щодо голови правління «Запоріжгазу» Олега Мізіка закрили, за давністю терміну подання позову

18:58, 3 вер. 2019
 
Кримінальну справу щодо голови правління «Запоріжгазу» Олега Мізіка закрили, за давністю терміну подання позову

Таким було сьогоднішнє рішення Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя у справі Олега Мізіка. Кримінальну статтю «Незаконне заволодіння державним майном через зловживання службовим становищем» перекваліфікували на «Службовий підлог». Представник наглядової ради «Запоріжгазу» Сергій Ткаченко подав клопотання до судді з проханням звільнити громадянина Мізіка від кримінальної відповідальності через те, що підприємство не має до відповідача матеріальних претензій. Прокурор Олександр Брусняк не заперечував. Справу закрили після першого засідання.

- "Вони згодились із адвокатами обвинуваченого, що строк пройшов, і ми згодні, що справу треба закривати. А те, що це перша схема вкрадання газу, яку відпрацювали на Запорізькому облгазі, і потім відпрацювали на інших обласних газах, і зараз Нафтогаз має борг на  мільярди гривень. Я впевнений, що потім цей борг Нафтогазу буде героїчно прощений нашими народними обранцями і переложений на наші з вами плечі" - зазначив заявник по справі Юрій Щуклін.

Нагадаємо,Олега Мізіка відсторонили з посади голови правління «Запоріжгазу» - його підозрювали у розкраданнях у великих розмірах на підприємстві. Згідно матеріалів слідства, Мізік у 2014-15 роках організував підробку документів про завищення втрат газу на 3,9 мільонів кубометрів. Цей обсяг оцінили у 26 мільонів гривень.