В Запоріжжі знову відклали суд між запоріжанкою і мексиканцем, стосовно дитини

18:28, 11 вер. 2019
 
В Запоріжжі знову відклали суд між запоріжанкою і мексиканцем, стосовно дитини

Шосте судове засідання щодо повернення дівчинки Мішель Андреа з України до Мексики знову перенесли на невстановлений термін. Це сталося через помилки в позовній заяві, які позивач Карлос Едуардо не виправив через те, що суддя був у відпустці. Позивач подав заяву на перерозподіл справи. Від коментарів кореспондентам Суспільного відмовився.

"Коли ми приїхали, то я також намагалася з ним поговорити. Але ж Карлос почав казати наче я вкрала дитину. Він звернувся в міністерство юстиції мексики і в міністерство юстиції Мексики перекинуло цю справу до Києва. А Київ в свою чергу перекинув на Запоріжжя. 21-го червня ми повернулися до України, протягом 4х місяців я його розшукувала, він сказав що поїхав на заробітки і зник. Навіщо зараз все це з викраданням, якщо я його шукала?"

Яна Чистякова, відповідачка

"Дитина не тільки наразі в Україні, вона в’їхала в Україну на законних підставах, у складі всієї сім’ї. Тобто з дозволу батька і в супроводі батька. До того ж вона тут знаходиться більше, ніж рік, вона повністю адаптована, спілкується тільки українською і російською мовами. Представники позивача подали заяву на перерозподіл справи.  Тут вбачається вже втручання у судовий процес та давлення на суд, або їм не сподобався суддя який виніс ухвалу про усунення недоліків, або ще якісь підстави."

Інга Железняк, адвокат

Нагадаємо, попереднє засідання суду по цивільній справі повернення дитини до Мексиканських Сполучених Штатів відбулось, 28 серпня, в Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя. За допомогою суду цей чоловік намагається забрати у колишньої дружини – запоріжанки Яни Чистякової - їхню спільну доньку Мішель Андреа, аби вивезти її до Батьківщини. Тоді на прохання Яни Чистякової судове засідання відклали для ознайомлення зі справою її нових адвокатів, які нещодавно долучились до процесу.