В Запоріжжі двох дітей відсторонили від уроків посеред навчального процесу

19:14, 11 вер. 2019
 
В Запоріжжі двох дітей відсторонили від уроків посеред навчального процесу

Двох дітей відсторонили від уроків посеред навчального процесу. Подія сталася сьогодні у Запорізькому Академічному ліцеї.

Під час приїзду нашої знімальної групи біля ліцею було понад два десятки осіб. Батьки, діти, поліція, представники однієї з охоронних фірм та громадські діячі, які приїхали підтримати матерів.

Директор до батьків не вийшов, але знаходився у школі – це, за їхніми словами, бачили громадські діячі та поліцейські. На місці працювали й представники охоронного агентства. Згодом до батьків та громадських активістів вийшла заступниця директора. 

Кореспонденти Суспільного звернулися за роз*ясненнями до територіального відділу освіти Олександрівського району. На місці керівника не було. Секретарка повідомила, що вона теж у департаменті. Вирушили за  адресою – там повідомили, що нікого не має і не було. Керівниця десь на виїзному засіданні. І в іншому офісі секретарка повідомила, що її поки не має на робочому місці. В обох інстанціях від батьків прийняли та зареєстрували заяви, але жодного з керівників адміністрацій, відділів та департаментів на місці не було, як і директора Запорізького академічного ліцею. Прийняли документи та скарги й у департаменті освіти та науки облдержадміністрації, а також прокоментували ситуацію. Там підтвердили, що довідка про щеплення не вказана у документах з 2018-го року, і повідомили, що передадуть всі звернення до Департаменту міської ради, бо то їхні повноваження і вони мають вивчити ситуацію.

Завтра о 7.30 батьки знову приведуть дітей до школи. З ними і керівництвом школи має зустрітися заступник директора департаменту Освіти та науки облдержадміністрації. Матері дітей – Юлія Невінчана та Ксенія Шелудько - чекають і на представників міського департаменту освіти та територіального віділення в Олександрівському районі.