Всеукраїнський фестиваль театрів-лабораторій VIEfest анонсували у Запоріжжі 19 вересня

15:03, 20 вер. 2019
 
Всеукраїнський фестиваль театрів-лабораторій VIEfest анонсували у Запоріжжі 19 вересня

   За тиждень, із 27 по 29 вересня, в обласному центрі,  на семи майданчиках, глядачам представлять понад 30 вистав. Серед них - дитячі та вуличні.

   - "Дуже багато прийшло до нас заявок до участі на фестивалі, і нам хотілося якомога більше театрів запросити до нашого міста, і тому ми вирішили, що треба виходити за рамки театру-лабораторії Вій, і шукати ще сцени, простори де ми можемо показувати найкращі лабораторні експериментальні вистави нашої країни. І тому ми почали шукати. На сьогодні у нас є такі локації фестивалю – це Палац культури Орбіта, Запорізький облцентр молоді, Дитячий театр "СВІЯ". Це платформа Дві башти – це зовсім новий простір в нашому місті" - говорить адміністраторка проєкту Олеся Володькова.

   - "Як заповнена була фестивальна заявка – по ній сразу зрозуміло, чи був театр колись на фестивалі чи ні, бо це все і договора і техрайдери, і майстерство їх, де вони були. Ми передивились фото і відео , яке нам треба було теж передивитися. А критерії вже визначали самі локації, бо коли ми попали до музею, ми подивилися саму атмосферу музею і зрозуміли, що сюди ми хочемо  привезти імпровізаційний театр та лів-бек театри" - каже координаторка проєкту Ольга Лещова.

Організаторки кажуть: бронювати квитки на вистави VIEfest потрібно заздалегідь - уже зараз на деякі з них квитків немає.