У Запоріжжі понад двох тисяч АТОвців та родин загиблих стоять у черзі на отримання земельних ділянок під забудову, що гарантовано їм законом

17:59, 20 вер. 2019
 
У Запоріжжі понад двох тисяч АТОвців та родин загиблих стоять у черзі на отримання земельних ділянок під забудову, що гарантовано їм законом

Але міська влада витративши понад мільйона триста тисяч гривень на підготовку генплану восьми ділянок, не врахувала, що більшість із цих земель зайняті, а інщі - не придатні для забудови через жахливий стан.

Прийшли у цивільних справах - на депутатську комісію, котра опікується виділенням землі учасникам бойових дій та родинам загиблих. Її склад - кілька депутатів (колишніх АТОвців), представники спілки ветеранів антитерористичної операції та інших ветеранських організацій, представники управління з питань земельних відносин Запорізької міської ради.

- "Телефонуємо хлопцям по черзі, пропонуємо їм ділянку, приймаємо документи, подаємо на комісію, розглядаємо, і пропускаємо далі, щоб вони могли оформити та отримати ділянку остаточно. На сьогодні з усієї черги опрацювали родини загиблих та інвалідів – їх вирішили вперед пропустити. Окрім них, опрацьовані вже п’ятсот заявок" - розповідає заступниця керівника центру допомоги учасникам АТО при Запорізькій облдержадміністрації Наталя Сквордякова.

Протягом півтора року роботи комісії вирішили найголовніше питання – міська рада виділила кошти і розробила детальний план восьми ділянок під забудову. З чого виникла головна проблема.

- "Загалом в Україні немає єдиної точки зору , єдиної ціни на сумму компенсації, в різних містах по різному, різні механізми. Багато людей прекрасно розуміють, що сьогоднішня невелика ціна землі не означає що з часом  земельна ділянка не стане дорожчою вдвічі – втричі" - говорить депутат Запорізької міської ради Володимир Москаленко.

Засідання наступної земельної комісії щодо виділення земельних ділянок АТОвцям заплановане на початку жовтня.