Документальне та анімаційне кіно вітчизняного й іноземного виробництва, та майстер-класи з режисури і анімації відбулися у Запоріжжі

17:18, 21 вер. 2019
 
Документальне та анімаційне кіно вітчизняного й іноземного виробництва, та майстер-класи з режисури і анімації відбулися у Запоріжжі

    Документальне та анімаційне кіно вітчизняного й іноземного виробництва, та майстер-класи з режисури і анімації сьогодні відбулися у кіноконцертному залі імені Довженка у Запоріжжі. Демонстрація фільмів та проведення майстер-класів відбувається у рамках міжнародного кінофестивалю "Ziff-2019", котрий стартував учора, 20 вересня.

 Сьогодні з 10-ї ранку у кінотеатрі імені Довженка стартував кінопоказ робіт документального, ігрового та анімаційного спрямування.

       "У кожній програмі від восьми до чотирнадцяти фільмів. В документальних категоріях – 7. В анімаційних – 14-15 Все це фільми останніх років, 2018-2019 рр. в принципі, цього року вони були показані лише кілька разів" - розповіла програмний менеджер кінофестивалю «Ziff» Анастасія Шута.

 Голова членів журі Олег Борщевський розповідає, за якими критеріями він разом із колегами оцінюватимуть представлені кінороботи: 

      "Новаторство, новизна, творчий почерк, авторський стиль. На скільки людина зможе висловитися, на скільки це самобутньо, оригінально. І звертаємо увагу на рівень відчуттів, які фільм. У нас, очевидно, зараз відбувається ріст в українському кіномистецтві. Я це називаю другою новою українською хвилею в кінематографі. Але, якщо нічого не зміниться, фінансування фільмів залишиться таким же, як і було попередні п’ять років, то це зростання буде продовжуватись. Тому що є можливість реалізовуватися, брати фінанси. Глядач знає, що українське кіно може бути цікавим" 


  Загалом, протягом трьох років у рамках міжнародного кінофестивалю продемонстрували  понад 7-ми тисяч фільмів, 186 з яких – українського виробництва.