Віталієві Чайковському, звинувачуваному в умисному вбивстві 22-річної співмешканки Анастасії Ковальової, подовжили запобіжний захід

18:23, 26 вер. 2019
 
Віталієві Чайковському, звинувачуваному в умисному вбивстві 22-річної співмешканки Анастасії Ковальової, подовжили запобіжний захід

Віталієві Чайковському, звинувачуваному в умисному вбивстві 22-річної співмешканки Анастасії Ковальової, подовжили запобіжний захід – знову на 60 діб під вартою. Таке рішення сьогодні ухвалив Шевченківський районний суд Запоріжжя. Наступне засідання призначили на 2 жовтня.

"Просимо застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з урахуванням тих обставин, що зазначив нам прокурор та прошу також звернути увагу, що Чайковський не має місця постійного проживання в Запоріжжі, є особою зареєстрованою в Донецькій області, що підтверджує всі наявні ризики, які зазначив прокурор."

МАРИНА ЩАСЛИВА АДВОКАТКА ПОТЕРПІЛОЇ

"Формулювання обвинувачення відсутнє. Замість цього прокурор просто зробив кальку підозри, тобто просто механічно переніс підозру в розділ, який повинен бути фактичною обставиною. Обвинувачення детально не сформульовано. Воно просто відсутнє. Також ті фактичні обставини, які вказані в обвинувальному акті, я вважаю, дуже поверхові. Вони всі обставини не враховують, а саме поведінку мого підзахисного. Той факт, що він також був підпалений, що в нього руки згоріли. Той факт, що він по-своєму, але намагався врятувати Ковальову."

ОЛЕСЬ ЗАПОРОЖЕЦЬ АДВОКАТ ОБВИНУВАЧУВАНОГО

Нагадаємо, 2 липня Віталій Чайковський, 1990 року народження, облив бензином та підпалив свою співмешканку Анастасію Ковальову. Дівчина отримала 90% відсотків опіків тіла, а 10 липня померла в лікарні - в неї не витримало серце. Після її смерті Віталієві Чайковському перекваліфікували звинувачення - з замаху на умисне вбивство.