Завершився ремонт проїжджої частини автомобільної дороги національного значення Н-08 Запоріжжя-Маріуполь

15:48, 8 жов. 2019
 
Завершився ремонт проїжджої частини автомобільної дороги національного значення Н-08 Запоріжжя-Маріуполь

    Завершився ремонт проїжджої частини автомобільної дороги національного значення Н-08 Запоріжжя-Маріуполь. Її протяжність у нашій області -  167,5 кілометрів. Про це повідомив під час робочої поїздки на об’єкт начальник служби автомобільних доріг в Запорізькій області Андрій Івко. Саме цією дорогою, в основному, здійснюється рух військової техніки в зону проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі. Тому вона визначна Президентом України як стратегічний об’єкт інфраструктури.

     "Після укладання асфальту встановлюємо бар’єрні огорожі задля безпечного руху, бо обриви великі. Щоб машина туди не злітала, ставиться бар’єрна огорожа, аби убезпечити, а потім після нашої роботи, розмітка ще не завершена,  тож будуть робити розмітку аби виділити проїжджу частину" - розповів бригадир палебійної бригади Андрій Тушкін.

    Ремонт автомобільної дороги національного значення Н-08 Запоріжжя-Маріуполь розпочали ще у 2016 році. Тоді відремонтували 12 км біля села Таврійське, у 2017 – 44 км, а у 2018 – 58. Цьогорік 123 км введуть в експлуатацію.

   "У попередніх роках було виділено невелике фінансування. Ми виконали роботи на ті кошти. А насьогодні поставлено завдання повністю виконати роботи. У 16-18 році були обрані ті ділянки, які за інтенсивністю руху були найбільш навантажені та за експлуатаційним утриманням потребували негайного ремонту" - зазначив начальник служби автомобільних доріг в Запорізькій області Андрій Івко.

    На продовження ремонту автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя - Маріуполь за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь уряд виділив 1,24 млрд грн. 

   "Товщина покриття вирівнюючого шару - 10 см, та верхній шар – 5 см. Підрядні організації дають 5 років гарантії хочемо ще на цій дорозі встановити автоматичне зважування транспорту. Цей пілотний проект вже запустили в Україні і, ми сподіваємося, що в Запоріжжі також будуть реалізовані ці комплекси у 2020 році - додав начальник служби автомобільних доріг в Запорізькій області Андрій Івко.

Автомобільну дорогу національного значення Н-08 Запоріжжя-Маріуполь протяжністю 167,5 кілометрів планують ввести в експлуатацію до кінця цього року.