В Запоріжжі відбувся Марш Героїв

18:02, 14 жов. 2019
 
В Запоріжжі відбувся Марш Героїв

Сьогодні, 14 жовтня, українці відзначають державне свято - День захисника України. Започатковане у 2014 році, указом тодішнього Президента України Петра Порошенка. Одночасно було відмінене святкування в Україні радянського Дня захисника Вітчизни - 23 лютого. Сьогодні, з нагоди свята, близько двохсот запоріжців пройшли запорізьким проспектом Соборним від площі Маяковського. Серед учасників – ветерани Антитерористичної операції та операції об‘єднаних сила, а також діючі військовослужбовці та волонтери. Учасники ходи рушили до Майдану Героїв, де відбувся мітинг та вшанування загиблих воїнів.

"Ми збираємося не тому, що нас хтось призивав, а тому що ми повинні так зібратися. Щоб одне одного побачити. Ми повинні, якщо ми не будемо одне одного триматись, то ціна нам не буде, як хлопцям, я не кажу, що як тим, хто захищав, як людям. Гинули діти, котрі пішли на війну і нічого не могли. Я закінчив військове вчилище, я кадровий військовий і я думаю, якщо я нікому не поможу… ну хоч когось спасу. А вони крім лопатки нічого ж не бачили у житті."

СЕРГІЙ МОРОЗ ВЕТЕРАН АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ (79 ОКРЕМА ДЕСАНТНО-ШТУРМОВА БРИГАДА)

"Коли на тебе з кулеметами приходять браття в лапках – землю свою захищати треба. То уже не брати, я так вважаю. Не приємно, коли брат поливає тебе снарядами. Так, зуби стиснеш і тільки ненависть. Ну на той момент. Втрати це.. це словами не передать. Під Волновахою, оберігали Гранітне. Зараз допомагаю волонтерам, як дембельнувся."

ВІКТОР НАУМОВ ВЕТЕРАН АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ (55 ОКРЕМА АРТИЛЕРІЙСЬКА БРИГАДА)

"Просто, як і всі я не змогла спокійно сидіти перед телевізором, а коли щось робиш, то не так страшно. Зараз ми не кидаємо 23-й батальйон, тому що він запорізький, 503-й батальйон морська піхота, 501-й теж морська піхота, іноді заїжджаємо до «Янголів». У принципі, багато хто звертається. Зараз осінь, тому пішли медикаменти, маскувальні сітки осінні – це найосновніше. Оптика і запчастини – це те, що зараз найбільш актуальне."

ОЛЕНА ЯРОШЕНКО ВОЛОНТЕРКА