Ремонт проїжджої частини на греблі Дніпрогес у Запоріжжі завершили

14:25, 15 жов. 2019
 
Ремонт проїжджої частини на греблі Дніпрогес у Запоріжжі завершили

Ремонт проїжджої частини на греблі Дніпрогес у Запоріжжі завершили. Нагадаємо, доручення відновити дорожнє полотно дав Президент України Володимир Зеленський під час перебування у Запоріжжі 18 липня. Терміном визначив 15 жовтня.

Зранку 14 жовтня для транспортних засобів відкрили всі 4 смуги руху. Заміну асфальту виконували поетапно. Для руху транспорту залишали дві дорожніх смуги, через що постійно утворювалися затори.

"Було зняте повністю асфальтне покриття по всьому мостовому переходу, були укріплені бетонні конструкції, металеві конструкції, прокольна тріщина укріплена, повністю забетоновані площадки між двома опорними бочками, де було просідання на 20 см"

ІГОР СИРОТА,

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ТОВАРИСТВА «УКРГІДРОЕНЕРГО»

Нагадаємо, ремонт дорожнього полотна на запорізькій греблі розпочався 12 серпня. На цей час міська влада запровадила цілодобове обмеження руху для вантажного та великовагового транспорту.  Аби вберегти нову дорогу від руйнації – дію заборони вирішили подовжити. Відтепер, греблею можуть рухатися легковики та громадський транспорт: автобуси й тролейбуси. А також транспорт, котрий обслуговує військові частини, вантажівки «Укрпошти» та авто підприємств, котрі задіяні для вивезення твердих побутових відходів.

"За виключенням часів пік, весь вантажний транспорт перенаправлений на мости Преображенського. В часи пік, звичайно, ми заборонили будь-який переїзд через місто Запоріжжя"

СЕРГІЙ МІШОК,

ЗАСТУПНИК ЗАПОРІЗЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ

"Це людський фактор, тому нам треба буде з цим боротися, ми це розуміємо. На греблю важковаговий транспорт не буде мати доступ"

ВІТАЛІЙ ТУРИНОК,

ГОЛОВА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Загалом, на повне оновлення проїжджої частини греблі було витрачено понад 100 мільйонів гривень. За словами генерального директора «Укргідроенерго» Ігоря Сироти, товариство залучало не бюджетні, а власні кошти. Оновлене дорожнє покриття здають в експлуатацію на 3 роки, згодом, коли у Запоріжжі добудують нові мости, греблю планують закрити на повну реконструкцію.

"За цей період, ми говорили з Президентом, що буде завершений ваш основний міст для того, щоб дати можливість повністю перекрити. Нам потрібно робити реконструкцію не тільки мостового переходу, а й греблі, аби продовжити на 50 років термін експлуатації, потрібно робити усі заходи з посилення греблі і мостовий перехід. Скоріше за все, мостовий перехід буде дещо змінений, скоріш за все буде двохярусний міст"

ІГОР СИРОТА,

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ТОВАРИСТВА «УКРГІДРОЕНЕРГО»