До кінця року оголосять тендер для добудови Запорізьких мостів

14:47, 15 жов. 2019
 
До кінця року оголосять тендер для добудови Запорізьких мостів

Тендер для пошуку підрядної організації для продовження будівництва запорізьких мостів планують оголосити до кінця цього року. Зараз на завершальному етапі корегування кошторисно-проєктної документації, на неї виділили 30 мільйонів гривень – половина суми з міського бюджету, інша – гроші Укравтодору. Згідно з проєктом, першими – протягом двох років - мають звести верхові мости, тобто ті, що вище течії Дніпра. Завершити будівництво розраховують за 4 роки.

"У відповідності до проекту, перша черга магістралі розбита на 6 пускових комплексів, їх розробили таким чином ще до того, як ми взялися за коригування, відповідно таку ж послідовність і ми притримуємося. Принципово важливо ввести в експлуатацію перших 5 пускових комплексів, те, що стосується відкриття верхових мостів через Дніпро і Старий Дніпро. Верхові і низові мости, якщо більш менш простими словами, у нас мостів через Старий Дніпро і Дніпро – їх два, лівий і правий, дивлячись із якої сторони їхати. Верховий – це вище за течією, в сторону Дніпрогеса – це верховий, ті , що нижче, далі по течії - низові"

ВІТАЛІЙ МАРОЧКА,

ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОЄКТНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ – ІНСТИТУТУ «ДНІПРОГІПРОТРАНС»

Нагадаємо, розпочалося будівництво запорізьких мостів у серпні 2004-го року. Звести мостові переходи обіцяли до 2008-го, потім 2012-го, 14-го та 16-го роках. За цей час вартість будівництва з початкової суми у 5 мільярдів гривень зросла більше, ніж удвічі.