Фотовиставка «Генетичний код Бахмута» відкрилась у Запоріжжі

11:31, 17 жов. 2019
 
Фотовиставка «Генетичний код Бахмута» відкрилась у Запоріжжі

Фотовиставка «Генетичний код Бахмута» відкрилась сьогодні в Запоріжжі. На 22-х світлинах зображені зразки українського етнічного одягу початку ХХ століття. Ці вишиванки та прикраси створили митці творчої майстерні «Оберіг» з міста Бахмута Донецької області. Вони відтворили не тільки малюнок вишивки, а й тканини. Моделями, що демонструють на фотографіях вбрання, стали школярі, студенти, військові, викладачі вишів і переселенці. У кожного з них є власна історія з часів окупації міста терористами у 2014 році.

"Після окупації БахмУта, робота вишивальниць змінила напрямок. Нажаль, ми не знаємо що окупація тривала 3 місяці. Ця виставка вона не тільки для краси. Вона для того, щоб показати єдність України, єдність українців.  Для того, щоб підтримати всіх таких людей, тому що просто так ці костюми не дають вдягати. Вони мають сакральний сенс. А він може бути переданий тільки якщо в людини є щось таке."

Світлана Розенкова, керівниця запорізької асоціації гуманної педагогіки

"Виставка дуже цікава, незвична. Ми таку виставку бучимо вперше, вона взагалі можна сказати унікальна фотовиставка. Її зміст не лише в тому, що тут представлено вишивки,  дійсно, люди різних верств, різних професій, різних покликань вони об’єдналися в творче об’єднання і створили такий унікальний проект."

Ірина Корнієнко, головна спеціалістка  Запорізької  обласної наукової бібліотеки

Відвідати виставку в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці можна до 24-го жовтня.