Декілька жителів багатоповерхівки № 69а по вулиці Сергія Синенка, що у Дніпровському районі Запоріжжя, невдоволені рівнем обслуговування будинку з боку свого ОСББ

11:37, 22 жов. 2019
 
Декілька жителів багатоповерхівки № 69а по вулиці Сергія Синенка, що у Дніпровському районі Запоріжжя, невдоволені рівнем обслуговування будинку з боку свого ОСББ

Претензії висловили щодо робіт з благоустрою навколишньої території та відсутності ремонту в квартирах.

Жителі будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка невдоволені наслідками робіт з кронування та видалення старих дерев, які нині тривають у дворі багатоповерхівки.

- "Дерева ж не всі треба було убирати. Чому це так? У нас видалили багато хороших дерев. Моя дочка має першу групу інвалідності. З нею треба гуляти, кудись посадити.  Як можна це зробити ось тут?" - говорить жителька будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Надія Вартанова.

Пенсіонерка Жанна Байбуріна відмовляється платити повну вартість тарифу за обслуговування будинку. Каже, не розуміє, куди йдуть ці кошти.

- "По-перше, з часу створення ОСББ в нас двічі підвищували тарифи за квадратний метр. З нами ніхто нічого не узгоджував. Повністю порушили статут, тому що в ньому є пункт, в якому написано, що всі рішення та пропозиції треба обговорювати з жителями будинку. Що я хочу сказати про борги: вони з’явилися через те, що коли підвищували тарифи, нам не пояснили чому" - скаржиться жителька будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Жанна Байбуріна.

- "Якщо приймають бюджет на наступний рік, то для цього потрібно дві третини голосів. Інші мають підкоритися рішенню. Щодо підняття тарифів. Є протоколи та підписи мешканців. Дві третини проголосувало. Але людина не згодна з цим каже, що буде платити по старих тарифах. Як я маю відноситися до цієї людини? " - каже голова ОСББ будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Дмитро Орел.

Не всі жителі невдоволені діяльністю ОСББ. Пенсіонерка Муза Лукашенко понад 30 років мешкає в цьому будинку. Голову ОСББ знає ще змалечку.

- "Ми зібралися ініціативною групою , що складається з тих, хто створюють суботники, прибирають у дворі, саджають квіти. Все в нас нормально. Кращого голови ОСББ в нашому будинку немає. За рік він зробив стільки, скільки не могли зробити за 38 років. В нас багато років текла каналізація. І ось наш голова  з двома чоловіками вдягнули чоботи, полізли туди і все почистили. Не бояться ніякої праці. Потім відремонтували дах, зробили утеплювальні шви на стінах, встановили освітлення" - розповідає жителька будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Муза Лукашенко.

Голова ОСББ будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Дмитро Орел каже, всі роботи виконують поетапно, наскільки вистачає коштів.

- "Це дерево зруйнувало зливову систему для дощової води. Ця вода тепер стоїть під будинком. В нас є акт на видалення дерев .  Наступного року плануємо продовжити ремонт панельних швів, займемося територією навколо будинку. Наша найбільша проблема – це підвал. там величезна кількість роботи. туди треба багато коштів" - зазначає голова ОСББ будинку № 69А по вулиці Сергія Синенка Дмитро Орел.

ОСББ за цією адресою створили в липні 2018 року.