Після вдалого виступу на чемпіонаті України у Києві та нетривалого відпочинку провідні запорізькі дзюдоїсти зібралися разом та поновили робочий графік тренувань.

15:38, 22 жов. 2019
 
Після вдалого виступу на чемпіонаті України у Києві та нетривалого відпочинку провідні запорізькі дзюдоїсти зібралися разом та поновили робочий графік тренувань.

  Після вдалого виступу на чемпіонаті України у Києві та нетривалого відпочинку провідні запорізькі дзюдоїсти зібралися разом та поновили робочий графік тренувань. Журналісти Суспільного побували на ранковому занятті спортсменів під керівництвом тренерського тандему братів Бондарчуків – Андрія та Дмитра.   

  Із тріумфаторів столичного чемпіонату на тренуванні присутні не всі. Чемпіонки України Марина Черняк та Марія Скора зараз знаходяться у Китаї на чемпіонаті світу серед військовослужбовців. Станіслав Бондаренко продовжує відновлюватись за індивідуальним графіком. Загалом у Києві збірна Запорізької області виборола сім нагород різного ґатунку, три з котрих - найвищої проби. У командному заліку місцеві спортсмени поступились  господарям та посіли друге загальне місце.

     "Дорослий чемпіонат України це найбільш важливий національний старт. Це відправна точка для формування збірної України. Для регіону – це залікові бали. Для спортсменів, які стають переможцями та призерами, це шанс торувати собі шлях у подальшому через виступи на міжнародній арені. Загалом оцінюю виступ нашої команди як стабільно непоганий, торік ми також були другими. Але завжди хочеться вигравати" - розповів заслужений тренер України з дзюдо Дмитро Бондарчук. 

  Скористався шансом побувати на найвищій сходинці п’єдесталу пошани Віталій Шепель. У ваговій категорії 90 кілограмів у фіналі йому довелося зустрітися з партнером у тренуваннях Вадимом Синявським. 

     "Хотілося виграти Україну. Це моя перша золота нагорода. Подібна нагода у мене була два роки тому, але тоді мені не вдалося стати чемпіоном, хоча я був фіналістом. Минулий рік для мене був невдалим. Зараз це дійсно гарний поштовх, аби розвиватись та спробувати відібратись на Олімпіаду у Токіо" - зазначив чемпіон України з дзюдо 2019 року Віталій Шепель.

    "Програв своєму одноклубникові, що не може не радувати. Адже підростає гарна зміна, гарний резерв серед молодих спортсменів. Для мене срібна медаль є непоганим результатом, залишаюся серед когорти сильніших" - віце-чемпіон України з дзюдо 2019 року Вадим Синявський.

    За крок від загального успіху опинився важковаговик Данило Гуцол. Для цього спортсмена срібло чемпіонату - не межа у планових результатах. У фіналі Гуцол поступився киянинові Антонові Савицькому.

   "Чесно кажучи, торік я також був у такій самій ситуації. Не пощастило. Не вважаю, що мій суперник чимось кращий за мене. Мабуть, потрібно ще більше тренуватись" - каже віце-чемпіон України з дзюдо 2019 року Данило Гуцол. 

 Для багатьох запорізьких дзюдоїстів завершення цього року мине без календарних змагань на національній арені. Графік виступів на міжнародному рівні зараз узгоджується.