Перший європейський тролейбус вийшов сьогодні на маршрут

16:34, 19 лис. 2019
 
Перший європейський тролейбус вийшов сьогодні на маршрут

   Перший європейський тролейбус вийшов сьогодні на маршрут №3 «вул. Піщана – 4-й Південний мікрорайон» у Запоріжжі.  Він оснащений кондиціонерами та системою опалення. Всього, у рамках міських інвестиційних програм планують закупити 38 тролейбусів. На сьогоднішній день міський електропарк оновлено вже майже на 50%. 

   Водій тролейбусу Олексій Нечуков розповідає: в цілому у тролейбусному парку покращились умови праці після того, як його почали оновлювати. Каже: новий тролейбус зі старими не порівняти.

"Перші відчуття, звичайно ж це комфорт в плані опалення, що відчувається вже зараз. Влітку буде працювати кондиціонер. Якісь здавалось би дрібниці – регулюється сидіння, тощо. Керування достатньо просте, немає чогось такого, що було б не знайомим, хоча звичайно є особливості. Ну і до габаритів треба трохи звикнути" - розповів керманич Олексій Нечуков.

 Всього ж у Запоріжжя своїм ходом із сусіднього Дніпра приїхали два тролейбуси із дев’яти запланованих.

"Він працює, як від контактної мережі, так і від дизель-генератора. Може проїхати на дизелі десь до 50 кілометрів, але це коли іде порожній, а так кілометрів 40 він може проїхати. Його місткість, він подвійний, в народі його "гармошкою" називають,- 120 чоловік. І оцей тролейбус сьогодні вже, прямо зараз піде по маршруту №3 , який з’єднує майже Правий берег аж з Південним мікрорайоном. Другий тролейбус вже також у Запоріжжі, до кінця року ще 5 прийде, і в наступному році ще 2 – це із тих 9, які були заплановані в цьому році" - розповів міський голова Запоріжжя Володимир Буряк

Начальник Управління транспорту та зв’язку Олександр Власюк підкреслив, що ці тролейбуси працюватимуть на найбільш завантажених маршрутах.

"Вони зараз стануть на маршрут з заміною тих тролейбусів, які у нас. Ви бачили - руїни їздять по місту. І це зроблено, по-перше, для містян – для комфорту. По-друге, для того, щоб популяризувати  знову електричний транспорт в місті Запоріжжя. Тому що останнім часом їх стало дуже мало і вони були  постійно в ремонтах.  Зараз ми за рахунок того, що вони будуть постійно на лінії, деякі тролейбусні маршрути просто оживуть, і перерозподілить частину наших містян з маршруток, щоб вони комфортніше та швидшк добирались до своїх там місць" - розповів Олександр Власюк.

Обласний центр отримав 2 з 9 європейських тролейбусів, придбаних цього року,  а також 5 тролейбусів з автономним ходом, які вже працюють на маршрутах.