Меморандум про співпрацю у сфері «Козацької педагогіки» підписали сьогодні у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей»

18:36, 19 лис. 2019
 
Меморандум про співпрацю у сфері «Козацької педагогіки» підписали сьогодні у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей»

   Меморандум про співпрацю у сфері «Козацької педагогіки» підписали сьогодні у Запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей». Документ склали представники закладів освіти, козацтва, Національного заповідника «Хортиця» та школи козацького бойового мистецтва «Спас». Таким чином вони документально скріпили свою багаторічну співпрацю.

 

    «Історія Запорізького козацтва, його проблематика. Його здобутки і речі, які не вдалося реалізувати, це дуже серйозне підгрунтя для розбудови сучасної моделі існування держави, і для багатьох висновків на майбутнє. Тому що людина, яка не пам’ятає свого минулого, як правило. Не має майбутнього» - розповів директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

    «Проводиться сьогодні певний педагогічний експеримент в запорізькому краї, який називається «Козацька педагогіка». Запоріжжя в цьому плані має велику концентрацію. Школа» «Запорозка січ», «Козацький ліцей», «Січовий колегіум», школа «Відродження». Дуже багато шкіл сповідують принципи козацької педагогіки» - зазначив президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула. 

  Завершилася зустріч засіданням за «круглим столом», де присутні обговорювали проблеми та перспективи освітнього напрямку «Козацька педагогіка» у Запоріжжі та Україні.