"Дитяча сесія ООН" в Широківській громаді

18:45, 20 лис. 2019
 

Проблеми із екологією, освітою та культурним дозвіллям. Школярі Широківської об’єднаної територіальної громади кажуть - здебільшого, їх цікавлять саме ці теми. Молодь поділилася своїми ідеями та проєктами із керівництвом громади у рамках Дитячої сесії ООН.

У Центрі дозвілля Широківської громади зо три десятка школярів обговорювали, як покращити життя у громаді. Захід присвятили Дню захисту прав дитини, який сьогодні відзначається у всьому світі. Саме цього дня 30 років тому була підписана конвенція ООН з прав дитини.

- "Треба змінити проблему зі сміттям. Треба штрафувати за викид сміття і поставити на вулицях камери, штрафувати правопорушників. Після сміття - більше саджати рослинності. Спробувати зробити у Володимирівці парк на території за школою" - говорить школяр  Денис Свиренков (с.Володимирівське).

- "Наша школа з Широкого, підготувала проект, і з ним перемогли. Нам будуватимуть стадіон. У нас в школі немає колб для користування на уроках хімії та фізики. Хотілося б не тільки писати лекції, а й ставити експерименти" - каже школярка Домініка Гаркуша (с. Широке).

Широківська громада стала єдиною у Запорізькій області, котра цього року бере участь у проєкті ЮНІСЕФ: «Громада – дружня до дітей».  У його рамках, школярі мали можливість зачитати присутнім депутатам та голові громади власні проєкти, направлені на розвиток населених пунктів. Захід пройшов під егідою Дитячої сесії ООН.

- "Зараз запропонували марафон, як у Запоріжжі. Ми навіть не знаємо за що хвататися, але приділяти увагу будемо усьому. У нас немає сімейних форм виховання, дитячих будинків сімейного типу. Ми завжди будемо робити те, що пропонують наші діти " - зазначає заступниця голови з питань діяльності виконавчих органів ради широківської об’єднаної територіальної громади Ольга Ставицька.

- "Не буває «дорослих питань». Всі діти будуть дорослими і вони повинні знати, що відбувається в тому місці, де вони живуть. У нашій громаді. Вони повинні брати участь і бути активними в житті громади. Дітям не вистачає дозвілля. Те, що ми бачимо і знаємо, їм потрібне місце для позашкільних занять" - говорить голова широківської об’єднаної територіальної громади Денис Коротенко.

Усіх присутніх школярів голова громади запросив відвідати засідання виконавчого комітету та майбутні сесії депутатів громади. Аби дорослі комунікували із дітьми та знали про їхні потреби.