Виставку вихованців студії Петриківського розпису відкрили вчора у відділі мистецтв Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

13:00, 22 лис. 2019
 
 Виставку вихованців студії Петриківського розпису відкрили вчора у відділі мистецтв Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

  Виставку вихованців студії Петриківського розпису відкрили вчора у відділі мистецтв Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки. Студія працює 5 років поспіль під керівництвом художниці Альони Снегирьової – викладачки з 9-річним стажем. У нинішній експозиції представлена 21 робота – по одній від кожної учениці студії. Одна з них – запоріжанка Світлана Соколова, яка зобразила на своїй картині двох пташок. Заняття відвідувала протягом 2 місяців: 

   «Писали гуашшю. Альона нас навчила, як розводити фарби. Виявляється, на ПВА фарби розводяться, я такого ніколи не знала. Виявляється, вони тоді й лягають по-іншому, і блищать. Загалом, нюанси є. Захотілося щось спробувати, чимось зайнятися для себе, для задоволення, провести час. А виявилося, це дуже приємно» - розповіла учениця студії Петриківського розпис Світлана Соколова.

  «Ця виставка називається «Множинність Петриківського розпису». Як ви можете самі тут побачити, це не тільки стандартні квіти, або там пташки. В нас є дуже цікаві роботи. Наприклад, Пегас, або бегемоти . Це такі теж експерименти мої з дівчатами. І мені здається, вони доволі вдалі» - зазначила художниця, викладачка студії Петриківського розпису Альона Снегирьова.