Троє художників створили мурал «Місто майбутнього» на стіні одного з промислових об’єктів Запоріжжя

17:42, 22 лис. 2019
 
Троє художників створили мурал «Місто майбутнього» на стіні одного з промислових об’єктів Запоріжжя

  Гігантські хмарочоси, машини, що літають, та велика кількість зелених насаджень – троє художників створили мурал «Місто майбутнього» на стіні одного з промислових об’єктів Запоріжжя. Висота муралу – 32 метри. Нині він найбільший в Україні. Малювали його місяць. Загалом витратили понад 200 літрів фарби.

   «Спочатку розроблявся ескіз на папері. Потім цифрувася в комп’ютері. В редакторі. Потім накладалась візуалізація на фото. Попередньо зробленого об’єкта. І вираховувались висота, довжина, всі відповідні площини. І вже виходячи із цього технічного положення виконувалась сама робота» - каже художник-мураліст (м. Київ) Володимир Пастушак.  

«Завдання було не з легких. Оскільки поверхня нестандартна. Було в деякий момент дуже важко дістатися  певних зон, де бочка заходить всередину за шахту. Тому приходилось інколи зіштовхуватися з досить екстримальними моментами, коли ти виходиш не просто із зони комфорту, ти зі страховкою виходиш з люльки, тобі потрібно дістатися просто, щоб зробити мазок» - каже художниця (м. Запоріжжя) Людмила Кирилюк. 

  Мурал «Місто майбутнього» створили на території  Мокрянського кам’яного кар’єру на двох діжках, де зберігають щебінь. Це ідея працівників підприємства.

«Мурал вартує 200 тисяч. Це разом з витратними матеріалами. Художники – молодці. Лозунг нашої компанії «Будуємо майбутнє разом». Це й відповідає сюжету муралу. Сірий об’єкт став яскравим» - каже директор Мокрянського кам’яного кар’єру №3 Руслан Свистун.