На узбережжі Азовського моря в області погіршилися погодні умови

18:16, 22 лис. 2019
 
На узбережжі Азовського моря в області погіршилися погодні умови


UPD3: Станом на 12:00 23.11.2019 оперативно-рятувальні роботи на о.Бірючий продовжуються. Бійці ДСНС на плаваючому транспортері допомогли дістатися суходолу ще 5 людям та витягнули на сушу трактор, який застряг, намагаючись самотужки виїхати на суху ділянку шляху. Ситуація контролюється, поводиться постійний моніторинг рятувальниками ДСНС у взаємодії з органами місцевої влади.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPD2: 11 людей (в останній момент двоє відмовились) – усіх без ушкоджень - переправили з острова Бірючий до Кирилівки за допомоги рятувальної спецтехніки. Самотужки вибратися звідти вони не могли – дорогу розмило водою. Попередня інформація про 40 осіб, відрізаних від суходолу, не підтвердилася. Про це кореспондентам Суспільного повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області/

Інженерна техніка буде продовжувати цілодобове чергування з метою надання допомоги у разі необхідності. Є інформація, що на острові є ще люди, які відмовилися евакуювуватися тому, що у них достатньо засобів для власного життєзабезпечення. Це зі слів тих, хто дістався суші. Чи правда це, і яка чисельність цих людей невідомо, оскільки на власні очі рятувальники їх не бачили.

UPD: Станом на 15-30 до Кирилівки прибув плаваючий транспортер – для надання допомоги підтопленим територіям Якимівського району, про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Сьогодні на узбережжі Азовського моря в області погіршилися погодні умови: посилення східного вітру з поривами до 28 м\с спричинило підвищення рівня води. Зокрема, на майже чотирьох десятках баз на Федотовій косі у Кирилівці, підтоплення сягнули від півметра до метру.

"Також сполучення між смт. Кирилівка та Степок порушено, але в деяких місцях на дорозі є переливи води до 15 см. Острів Бірючий залишився відрізаним від суходолу на даний час. У селищній раді відбулося екстрене засідання по ліквідації наслідків негоди, та переміщення спецтехніки (відео транспортера) до місця події з смт.Семенівка Мелітопольского району. Загалом по нашим даним на о.Бірючому перебувають близько 40 осіб. Майже кожен рік така ситуація" - повідомив начальник оперативно-координаційного центру Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Сичов.