На премію «Герой-рятувальник року» висувають жителя Енергодара Олександра Хачка, який врятував дитину

17:27, 30 лис. 2019
 
На премію «Герой-рятувальник року» висувають жителя Енергодара Олександра Хачка, який врятував дитину

На премію «Герой-рятувальник року» висувають жителя Енергодара Олександра Хачка, про це кореспондентам Суспільного сьогодні повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій області. 41- річний чоловік вдень 28 листопада, на міському озері, біля Будинку культури «Молодіжний», врятував 11-річну дівчинку, яка з необережності провалилася під тонку кригу. На місці події працівник атомної станції опинився випадково – вирішив прогулятися після нічної зміни. Тоді як інші свідки знімали все, що відбувалося, на мобільні телефони, кинувся у воду - рятувати дитину.

«Він змушений був ламати цю кригу руками, отримав порізи рук, його одяг був пошматований, але загрози життю немає, після надання першої допомоги його, на щастя відпустили. На даний момент життю дитини нічого не загрожує, її вже виписали додому. Щаслива матуся безмежно вдячна своєму рятувальнику», - каже речниця Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Юлія Баришева.

«Я вийшов просто прогулятися, подихати повітрям. Спускався, і почув крик дівчинки про допомогу. «Врятуйте, допоможіть». Я зірвався, кинув речі, зняв куртку і стрибнув у воду. Стрибнув у воду, аби  врятувати. Проламав  лід. Дівчинка вже  була під кригою. Потім я витягнув  її на берег. Швидка приїхала і забрала.  Дитина вже наполовину була  у воді. Було видно тільки голову  і руки. Вона кричала: «Допоможіть». Люди просто всі стояли і знімали на телефон. Всім це було не цікаво», так про подію розповідає рятівник дівчинки Олександр Хачко.