У Запоріжжі відбувся перший рейд на ярмарку біля цирку

18:22, 30 лис. 2019
 
У Запоріжжі відбувся перший рейд на ярмарку біля цирку

Сьогодні у Запоріжжі відбувся перший рейд на ярмарку, що на площі біля державного цирку. Міська влада офіційно заборонила його проведення ще 13-го листопада. Попри заборону торгувати на цьому місці, кількість продавців та покупців не зменшилася. Підприємець із Вільнянщини, він показує документи із податкової служби, що в нього є земля, і він законно продає надлишки:

«Майже з початку, шість років тут торгую. Всі мене знають. Маю своє господарство. Продаю зі свого городу. Продаю все, що мені є зайвим у господарстві. Асортимент невеликий. Товару не багато. На великих ринках – мене задавлять. Їм потрібна ця територія, ця площа», - каже підприємець Євген Парасочка.

Покупці, переважно люди похилого віку, тієї ж думки:

«Ціни однакові, але я вважаю, що тут дуже зручно з транспортом. Ось трамвай і тролейбус. Ярмарок дуже потрібний. Може, він виглядає не дуже, не естетично, але це наш єдиний рятунок», - каже пенсіонерка Ніна Глібіна.

О 9.30  представники Вознесенівської райадміністрації почали розносити попереджувальні листівки. Одразу ж після них, у супроводі поліції, фахівці департаменту благоустрою міста почали виписувати штрафи та попередження торгівцям:

«Є правила благоустрою міста. Які затверджені. І є закон благоустрою України. І відповідно до нього. Торгівля у невстановлених місцях заборонена. Тут стоять машини. Це заборонено. За 152 статтею. Тут ведеться торгівля. Ця територія взагалі не відносилася до ярмарки і не відноситься», - каже інспектор з благоустрою Запорізької міської ради Ярослав Іовов.

Нагадаємо, 25-го листопада під час прес-конференції радник міського голови Валерій Еделєв повідомив, що наступної весни на площі біля запорізького цирку та театру юного глядача планують встановити дитячі атракціони. Стихійний ринок, який працює тут по суботах, ліквідують. Запорізькі підприємці 27-го листопада протестували проти заборони діяльності сільськогосподарського ярмарку, котрий щосуботи відбувається біля Запорізького цирку. Спершу мітингували під будівлею Запорізької міської ради, де триває сесія, а потім передали відповідне звернення депутатамЗагалом, ярмарки у Запоріжжі виникли на початку 90-их років минулого століття. Тоді вони проводились у кожному районі. Донині зберігся тільки ринок біля Цирку, який працює по суботах до 14-ої години. Його вже понад три роки намагаються закрити. Роз’яснювальна робота ведеться вже більше ніж пів року.